Inloggen
Inloggen
Werfselect - Account Manager Kunst

Account Manager Kunst

Functie

“We zoeken de persoon die commerciële kansen op een inspirerende manier weet te vertalen naar het juiste advies voor onze klanten. En wiens ogen gaan glinsteren bij het ontdekken van onze kunstcollectie.” -Kunst.nl

Wil jij meebouwen aan de trotse marktleider in zakelijke kunstverhuur en -verkoop? Waarbij jij je liefde voor kunst kan combineren met je sales kwaliteiten? Waar je een collectie van meer dan 30.000 bijzondere werken, variërend van schilderijen, fotografie en videokunst tot je beschikking hebt om jouw klanten optimaal te adviseren? In een bedrijf waarin je nog echt zelf het verschil kan maken vanuit je ondernemerschap en waarin je wordt aangemoedigd om nieuwe paden te bewandelen? Dan gaan we graag met jou het gesprek aan!

Dit zijn je verantwoordelijkheden

  • In deze salesfunctie bij Kunst.nl ben je omzetverantwoordelijk binnen je eigen klantsegment en doe je er alles aan je omzettargets te behalen. Deze targets behaal je door nieuwe klanten te werven, bestaande klanten te bezoeken en te bouwen aan een sterk netwerk. Je bent kortom verantwoordelijk voor zowel acquisitie van nieuwe klanten, als het uitbouwen van de relatie met huidige klanten.


Dit is wat je gaat doen

  • Hoewel je wordt aangestuurd door de Manager Sales heb je een zelfstandige rol en ben je veel extern. Zo’n 3 a 4 dagen per week ben je onderweg naar en bij zowel je klanten, als bijvoorbeeld naar netwerkactiviteiten. Je bent verantwoordelijk voor je eigen administratie en houd je bezoekverslagen nauwkeurig bij in de commerciële databank van Kunst.nl.
  • Je zorgt er voor dat je contacten legt en onderhoud met bestaande en potentiele opdrachtgevers en weet wat er speelt. Hierdoor ben je niet alleen in staat de vraag van de klant door te vertalen naar een concreet commercieel voorstel, maar kun je ook op accurate wijze inspelen op vragen van je opdrachtgever op operationeel gebied.
  • De verbindende rol die je speelt richting de klant, zet je door richting je directe collega’s. Zo help je mee aan de verbetering van de dienstverlening, je ontwikkelt en implementeert in samenwerking met je Manager Sales nieuwe activiteiten en je zit je eigen segment-sales overleg voor waarbij je alle interne betrokkenen informeert en inspireert. Bovendien ben je in staat de verhuurdersmarkt in kaart te brengen door middel van o.a. concurrentieanalyses en adviseer je de Manager Sales aangaande product- en prijsbeleid.


Over Kunst.nl

  • Kunst.nl is al ruim 30 jaar specialist en marktleider in zakelijke kunstverhuur en -verkoop in Nederland en België. Er zijn drie pijlers binnen Kunst.nl, namelijk B2B, B2C en de website Kunstveiling.nl. Naast de ‘reguliere’ kunstproducten zoals schilderijen is er een scala aan andere gerelateerde producten waaronder videokunst, zuilen en planten in combinatie met kunst.
  • Iedereen binnen Kunst.nl handelt vanuit de overtuiging dat kunst een belangrijke bijdrage levert aan het welzijn van mensen, thuis en op de werkvloer. Op dit moment werken er ca. 35 medewerkers en verzorgt Kunst.nl diverse oplossingen voor zo’n 1.200 locaties.
  • Kunst.nl gelooft voor de salesoplossingen in het zogenaamde ‘Consultative selling’ waarbij product- en klantkennis samen komen in een passend advies, leidend tot niet alleen de korte termijn verkoop maar tevens lange termijn tevredenheid van de opdrachtgevers. Je mag stellen dat binnen Kunst.nl aan de ene kant sprake is van soft selling, waarbij de commerciële targets aan de andere kant lekker uitdagend zijn.


Dit zien we graag terug in een kandidaat

  • Je bent een ervaren accountmanager met minimaal 4 a 5 jaar relevante saleservaring in een professionele en commerciële organisatie, bij voorkeur B2B. Je hebt jezelf bewezen in een zelfstandige account managementrol. Je primaire drijfveer is sales: jij bent pas tevreden wanneer je klanten dat ook zijn en jij je targets hebt gehaald. Je krijgt energie van sales en acquisitie en gaat op een passende manier door tot je je benodigde afspraken hebt gescoord die je vervolgens zelf ook succesvol nakomt.
  • Je bent een ondernemend en flexibel persoon die kansen ziet en ze weet in te koppen.Je durft voorop te gaan in verandering en weet zowel intern als extern mensen voor je te winnen. In samenwerking met de Manager Sales ben je in staat een gedegen markt- en concurrentieanalyse op stellen en advies te geven m.b.t. product- en prijsbeleid.


Natuurlijk heb je affiniteit met kunst in de breedste zin van het woord. Maar het liefst breng je specifieke kennis mee m.b.t. kunststromingen, kunsttechnieken en de hedendaagse kunst. Doordat je bijvoorbeeld aan de kunstacademie hebt gestudeerd. Bovendien heb je ‘oog voor ruimte en inrichting’ zodat je onze klanten op locatie van gepast advies kan voorzien.

Kunst.nl kent geen ‘dassencultuur’ maar uiteraard weet jij het bedrijf wel op de juiste manier te representeren in combinatie met je uitstekende communicatieve vaardigheden.

Jolien de Haan – Visser

Geïnteresseerd?

Solliciteer direct
Of neem contact op met Jolien de Haan - Visser
jolien@werfselect.nl
033-4224022