Accountmanager New Business bij Business Art Service – Utrecht, provincie Utrecht

Bij Business Art Service in Utrecht, provincie Utrecht

Introductie

Heb jij het in je om het succes van de trotse marktleider in zakelijke kunstverhuur en -verkoop uit te bouwen? Heb jij een winnersmentaliteit en ben jij een bewezen salestopper? Lijkt het jou een mooie uitdaging om met een team van adviseurs achter je, een collectie van meer dan 25.000 bijzondere kunstwerken tot je beschikking te hebben waarmee je voor iedere klant een passende oplossing kan bieden in de vorm van een inspirerende werkplek? En kom jij het beste tot je recht in een dynamische organisatie waarin jij met je ondernemerschap écht het verschil gaat maken? Word je blij van uitdagende targets en een daarop afgestemde beloning. Dan gaan we graag met jou het gesprek aan!

Organisatie

Over Business Art Service

Business Art Service is al ruim 30 jaar de onbetwiste marktleider in het verhuren en verkopen van kunst. Haar enorme kunstcollectie reist langs meer dan 900 locaties in Nederland en België. Het bedrijf is in beweging en heeft het afgelopen jaar grote stappen gezet ten aanzien van de dienstverlening en marketing. Business Art Service wordt hierin gesteund door haar aandeelhouders, private equity.

De enorme collectie van 25.000 kunstwerken bestaat uit alle denkbare kunstvormen – van schilderijen tot grafiek en van beeldhouwwerken tot videokunst – en is voortdurend in ontwikkeling. Naast de verhuur en verkoop vanuit de eigen collectie worden er op maat gemaakte en toegepaste kunstwerken (bijvoorbeeld akoestische oplossingen en raamfolies) geleverd.

Business Art Service gelooft in ‘Consultative selling’. Een passend advies komt tot stand door het combineren van je kennis van de klant met je kennis van de dienstverlening, niets is standaard. Deze werkwijze leidt tot niet alleen korte termijn verkoop maar garandeert tevens lange termijn tevredenheid van opdrachtgevers.

Business Art Service verhuist op korte termijn naar de gemeente Utrecht.

Functie

Dit zijn je verantwoordelijkheden

In deze salesfunctie ben je verantwoordelijk voor new business en doe je er alles aan om je omzettargets te behalen en te overtreffen. Deze targets behaal je door nieuwe klanten te werven.

Dit is wat je gaat doen

Je rapporteert rechtstreeks aan de Commercieel Directeur en hebt een zelfstandige rol. Je bent veel extern want minimaal 3 tot 4 dagen per week bezoek je prospects of ontplooi je netwerkactiviteiten. Je bent verantwoordelijk voor het voeren van een volledige en zorgvuldige administratie.

Je zorgt ervoor dat je contacten legt en onderhoudt met potentiële opdrachtgevers en weet wat er speelt. Zelf zorg je voor een goed gevulde agenda, vol met afspraken met prospects. Je bent van nature in staat om op verschillende niveaus en met diverse stakeholders te schakelen. Je verleidt opdrachtgevers variërend van Facility Management, HR en Directie tot de Kunstcommissie. De dienstverlening is altijd maatwerk, daarom vraag je door tot je de exacte behoefte van een opdrachtgever kent. In samenwerking met je collega’s ben je daardoor in staat om voor iedere klant een passend commercieel voorstel neer te leggen en de deal te ‘closen’.

De verbindende rol die je speelt richting de klant, zet je door richting je directe collega’s. Je ontwikkelt en implementeert in samenwerking met de Commercieel Directeur nieuwe manieren van acquisitie waarbij je alle interne betrokkenen informeert en inspireert. Je bent de ogen en oren van de organisatie, waarbij je inzichten uit klantcontact vertaalt naar actie. Zo lever je een bijdrage aan de voortdurende verbetering van de dienstverlening.

Functie eisen

Dit zien we graag terug in een kandidaat

Je bent een ervaren accountmanager met relevante saleservaring in een professionele en commerciële organisatie, bij voorkeur B2B. Je hebt jezelf bewezen in een zelfstandige acquisitierol. Je primaire drijfveer is sales: jij bent pas tevreden wanneer je klanten dat ook zijn, sterker nog, jij haalt niet alleen je targets, jij over-performed. Je krijgt energie van sales en gaat op een passende manier door tot je je benodigde afspraken hebt gescoord die je vervolgens zelf ook succesvol nakomt totdat er een deal is.

Je bent een ondernemend en flexibel persoon die kansen ziet en ze weet in te koppen. Je durft voorop te gaan in verandering en weet zowel intern als extern mensen voor je te winnen. Je hebt een winners mentaliteit! Daarnaast houd jij de markt goed in de gaten en lever je informatie aan over bijvoorbeeld nieuwe product- en prijsontwikkelingen in de markt.

Natuurlijk heb je affiniteit met kunst in de breedste zin van het woord. Het is mooi meegenomen als je al specifieke kennis hebt m.b.t. kunststromingen, kunsttechnieken of hedendaagse kunst. Bovendien heb je ‘oog voor ruimte en inrichting’ zodat je onze klanten op locatie van gepast advies kan voorzien, maar het belangrijkste is je drive om te scoren.

Uiteraard weet jij het bedrijf op de juiste manier te representeren door middel van jouw positieve energie, representativiteit en uitstekende communicatieve vaardigheden.

Verder vragen we:

  • Een relevante afgeronde HBO- of WO-opleiding
  • Minimaal 4-5 jaar ervaring in sales- en accountmanagement
  • Ervaring met B2B sales is een pré

Kennis van kunst is geen must, de bereidheid om hier in korte termijn meer over te leren is dat uiteraard wel.

Aanbod

Wat biedt Business Art Service jou?

Een uitdagende salesfunctie bij een dynamische organisatie waar vele commerciële kansen liggen. Met bovenal een aantrekkelijk bijpassend voorwaardenpakket bestaande uit o.a. een goed marktconform startsalaris, een stevige maand- en jaar bonusregeling, auto van de zaak, laptop, mobiele telefoon en een pensioenvoorziening.

Als jij goed bent voor Business Art Service, dan is Business Art Service dat ook voor jou.

Inlichtingen

Werving & selectie voor deze vacature wordt exclusief verzorgd door WerfSelect, bemiddelingsbureau voor marketing-, communicatie, sales en online professionals. www.werfselect.nl

Rouaida

Geïnteresseerd?

Solliciteer direct
Of neem contact op met Rouaida El Moussaoui
rouaida@werfselect.nl
033 422 40 22