Brand Manager bij Perrigo (o.a. Davitamon, Biodermal)| ingevuld – Rotterdam, Zuid-Holland

Bij Perrigo in Rotterdam, Zuid-Holland

Introductie

Wil jij als Brand Manager OTC (‘Over The Counter’) je volgende stap maken bij de Nederlandse FMCG marktleider in zelfzorgproducten? Wordt jij de nieuwe ‘General Manager’ voor jouw eigen merken die je bij elke Kruidvat en Etos op het schap ziet staan? Weet jij als geen ander hoe je op basis van consumer insights de groeistrategie voor diverse merken bepaalt? En krijg jij er energie van zelfstandig innovatieve media-, marketing- en communicatiestrategieën te bepalen? Dan is dit je kans en gaan wij graag het gesprek met je aan!

Organisatie

Over Perrigo

Perrigo Nederland is sinds 2015 onderdeel van de Branded Consumer Healthcare divisie van Perrigo, een Amerikaans bedrijf dat zich richt op het leveren van voorschriftvrije zelfzorgproducten van hoge kwaliteit. Denk bijvoorbeeld aan vrij verkochte geneesmiddelen, voedingssupplementen, huidverzorgingsproducten en- medische hulpmiddelen.

Met merken als Davitamon, Biodermal, NiQuitin, Prevalin en Zantac in haar portfolio is het bedrijf de grootste leverancier binnen de categorie in Nederland. Perrigo kiest voor merken die ze groot kunnen maken en is daarmee een van de top adverteerders in Nederland. Dit maakt hen Industry Captain en commercieel partner van retailers als Kruidvat en Etos.

Ondanks de internationale connectie opereert Perrigo in Nederland geheel autonoom en met veel ondernemerschap vanuit het kantoor in Rotterdam.

Functie

Dit zijn je verantwoordelijkheden

Als (door)startende Brand Manager heb je een veelzijdige, pragmatische rol en ben je verantwoordelijk voor een breed portfolio dat bestaat uit een aantal bestaande en nog te lanceren merken. In grote lijnen ben je verantwoordelijk voor een deel van het OTC portfolio bestaande uit de merken: NiQuitin, Zantac, Wartner, Gehwol & Tantum.

Je bent P&L-verantwoordelijk en bepaalt de groeistrategie van de merken en de hieruit voortvloeiende optimale marketingmix. Voor ieder merk weet jij de betreffende doelgroep met de juiste boodschap via het juiste kanaal te bereiken en aan te sporen tot aankoop. Daarnaast zit jij vol ideeën voor innovatie binnen jouw categorieën die je om kan zetten in tastbare eindproducten zoals NPD’s. Dit doe je uiteraard niet alleen; je betrekt actief de juiste interne en externe partijen. Bij het opstellen van de plannen en het bijsturen van campagnes en projecten laat jij je leiden door data, creativiteit en ondernemerschap.

Doordat Perrigo persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel heeft staan en naast het OTC-segment ook actief is op het gebied van o.a. Voedingssupplementen en Mineralen (Davitamon) en Huidverzorging (Biodermal), zijn er voldoende groeimogelijkheden binnen en buiten het marketingteam!

Functie-eisen

Dit zien we in jou

Je bent een (door)starter en ondernemende Brand Manager met 2 tot 5 jaar ervaring in de FMCG-branche en een hbo- of wo-diploma. Je hebt ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten, campagnes en het bepalen van de jaarplanning en budgetten. Je bent strategisch sterk en goed in het analyseren van data. Maar natuurlijk verwachten we ook een pragmatische instelling, anders ben je niet op je plek bij een daadkrachtig bedrijf als Perrigo. Van nieuwe dingen uitproberen en (gecalculeerde) risico’s nemen krijg jij extra veel energie en daarom past een bedrijf met korte lijnen zo goed bij jou.

Aanbod

Wat biedt Perrigo jou?

Dat dit een dynamische functie is, staat vast. Bij deze kleinschalige, maar flexibele en professionele organisatie krijg jij alle mogelijkheden om jouw ambitie om te zetten in succes. Er is veel vrijheid, de lijnen zijn kort en er wordt snel geschakeld, een perfecte match als jij een ondernemende kant hebt. Bij Perrigo is volop aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling en blijf je actief in gesprek over je doorgroeimogelijkheden. Het salaris is afhankelijk van jouw ervaring en competenties. De voorkeur gaat uit naar een nieuwe collega die fulltime beschikbaar is, maar een werkweek van 32 uur is mogelijk. Sta je liever niet in de file? Dan vindt Perrigo het prima als je wat eerder of later van huis vertrekt.

Geïnteresseerd?

Solliciteer direct

Of neem contact op met Helma Minjon

helma@werfselect.nl
033 422 40 22