Brand Manager bij Perrigo (o.a. Davitamon, Biodermal) – Rotterdam, Zuid-Holland

Bij Perrigo in Rotterdam, Zuid-Holland

Introductie

Wil jij als Brand Manager OTC (‘Over The Counter’) je volgende stap maken bij de Nederlandse marktleider in zelfzorgproducten? Zie jij jezelf al met veel ruimte tot ondernemerschap als een ‘General Manager’ aan de slag gaan voor jouw eigen segment? Weet jij als geen ander hoe je op basis van consumer insights de groeistrategie voor diverse merken bepaalt? En krijg jij er energie van om innovatieve media-, marketing- en communicatiestrategieën te bepalen? Dan is dit je kans en gaan wij graag het gesprek met je aan!

Organisatie

Over Perrigo

Perrigo Nederland is sinds 2015 onderdeel van de Branded Consumer Healthcare divisie van Perrigo, een Amerikaanse farmaceut. Het bedrijf levert voorschriftvrije gezondheids- en verzorgingsproducten, zoals voedingssupplementen, huidverzorgingsproducten, medische hulpmiddelen en andere zelfzorgproducten.

Met merken als Davitamon, Biodermal, Bional, Predictor, Tantum en Prevalin in haar portfolio is het bedrijf de grootste leverancier binnen de categorie in Nederland. Daarmee is het Industry Captain en commercieel partner van retailers als Kruidvat en Etos.

Ondanks de internationale connectie opereert Perrigo in Nederland geheel autonoom en met veel ondernemerschap vanuit het kantoor in Rotterdam.


Functie

Dit zijn je verantwoordelijkheden

Als (door)startende Brand Manager heb je een veelzijdige, pragmatische rol en ben je verantwoordelijk voor een portfolio dat bestaat uit een aantal bestaande en nog te lanceren merken. In grote lijnen ben je verantwoordelijk voor het OTC segment dat bestaat uit een aantal eigen merken en distributiemerken zoals: Zantac, Gehwol, Antigrippine en Dermalex.

Je bent P&L-verantwoordelijk en bepaalt de groeistrategie van de merken en de hieruit voortvloeiende optimale marketingmix. Voor ieder merk weet jij de betreffende doelgroep met de juiste boodschap via het juiste kanaal te bereiken en aan te sporen tot aankoop. Dit doe je uiteraard niet alleen; je betrekt actief de juiste interne en externe partijen. Bij het opstellen van de plannen en het bijsturen van campagnes en projecten laat jij je leiden door data, creativiteit en ondernemerschap.

Doordat Perrigo persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel heeft staan en naast het OTC-segment ook actief is op het gebied van o.a. Voedingssupplementen en Mineralen (Davitamon) en Huidverzorging (Biodermal), zijn er voldoende groeimogelijkheden binnen en buiten het marketingteam!


Functie-eisen

Dit zien we in jou

Je bent een (door)starter en ondernemende Brand Manager met 2 tot maximaal 5 jaar ervaring in de FMCG-branche en een wo-diploma. Je hebt ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten, campagnes en het bepalen van de jaarplanning en budgetten. Je bent strategisch sterk en goed in het analyseren van data. Maar natuurlijk verwachten we ook een pragmatische instelling, anders ben je niet op je plek bij een daadkrachtig bedrijf als Perrigo. Van nieuwe dingen uitproberen en (gecalculeerde) risico’s nemen krijg jij extra veel energie en daarom past een bedrijf met korte lijnen zo goed bij jou.

Aanbod

Wat biedt Perrigo jou?

Dat dit een dynamische functie is, staat vast. Bij deze kleinschalige, maar professionele organisatie krijg jij alle mogelijkheden om van je baan een succes te maken. De lijnen zijn kort en er wordt snel geschakeld. Bij Perrigo is volop aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling en blijf je actief in gesprek over je doorgroeimogelijkheden. Het salaris is afhankelijk van jouw ervaring en competenties. De voorkeur gaat uit naar een nieuwe collega die fulltime beschikbaar is, maar een werkweek van 32 uur is mogelijk. Sta je liever niet in de file? Dan vindt Perrigo het prima als je wat eerder of later van huis vertrekt.

Inlichtingen

Werving & selectie voor deze vacature wordt exclusief verzorgd door WerfSelect, bemiddelingsbureau voor marketing-, communicatie, sales en online professionals. www.werfselect.nl.

Geïnteresseerd?

Solliciteer direct

Of neem contact op met Rouaida El Moussaoui

rouaida@werfselect.nl
033 422 40 22