Brand Manager Natura Foundation

Bij Bonusan in Numansdorp

Introductie

Ben jij een ervaren Brand Manager? Draag jij graag bij aan een organisatie met een sterke missie? En heb jij affiniteit met voeding, gezondheid en opleidingen? Dan is dit de rol voor jou.

Organisatie

Over Bonusan

Bonusan BV is een innovatief familiebedrijf met een unieke visie op gezondheid. Natura Foundation en Bonusan zijn samen de zichtbare proposities in de markt. Natura Foundation verzorgt geaccrediteerde educatie, Bonusan produceert en verkoopt voedingssupplementen. Via deze twee merken geeft zij invulling aan haar missie om kennis en inzichten over samenhang, achterliggende oorzaken en interventiemogelijkheden te vergroten en in te zetten. Zowel op het gebied van voeding, beweging, suppletie en leefstijl. Zo wordt er een belangrijke bijdrage geleverd aan de gezondheid van mensen, zowel preventief als curatief. Hierbij richt zij zich primair op de B2B markt van gezondheidsprofessionals, bijvoorbeeld orthomoleculaire therapeuten, diëtisten, fysiotherapeuten en natuurgeneeskundigen. De organisatie telt 90 medewerkers. De afdeling Marketing en Communicatie bestaat uit totaal 11 personen

Functie

Dit zijn je verantwoordelijkheden

De rol van Brand Manager bij het kennisinstituut Natura Foundation richt zich op het realiseren van een succesvolle marktpositie. Natura Foundation biedt meerjarige opleidingen, maar ook kortere praktijkgerichte cursussen/trainingen. Zij deelt kennis via diverse kanalen om haar B2B doelgroepen te bereiken en te betrekken. Zij willen nu, vanuit een goede basis, versneld groeien in binnen- en buitenland. Als ervaren Brand Manager weet jij wat jou te doen staat.

Je realiseert de nieuwe positionering door, vanuit relevante klantbehoeften en de laatste marktontwikkelingen, een succesvolle merkstrategie neer te zetten met de juiste marketingmix, (voor zowel de Nederlandse markt, als internationaal). Een belangrijk onderdeel hierin is het ontwikkelen van een relevant, onderscheidend en geloofwaardig educatieportfolio voor de verschillende doelgroepen. Er is een overvloed aan kennis over gezondheid in de o.a. de media, jij filtert en creëert onderscheidende en aansprekende content zodat deze gedeeld wordt met én waarde toevoegt voor de gezondheidsprofessional. Je focus ligt op het vergroten van het marktaandeel als het gaat om nieuwe klanten, maar ook op het behoud van huidige, loyale klanten. Je gaat hierbij uit van een optimale merkstrategie, samenwerking en synergie voor Natura Foundation en Bonusan.

Functie eisen

Dit zien we in jou

Je hebt een passie voor gezondheid(szorg), voeding beweging en lifestyle en bij voorkeur ervaring als dienstenmarketeer, binnen het domein opleidingen. Als Brand Manager Natura Foundation ga je dedicated voor dit merk aan de slag, maar jij verliest nooit de organisatiebrede doelstellingen uit het oog. Je bent een betrokken medewerker, wil bijdragen aan de missie en voelt je “merkeigenaar”. Je herkent je in de woorden proactief, kartrekker en resultaatgericht. Je bent in staat om anderen te inspireren en partijen aan elkaar te verbinden. Jij realiseert (merk)ambities; zorgt voor concept tot en met uitvoering, stroopt graag je mouwen op en houdt van de afwisseling. Je voelt je thuis bij een familiebedrijf, bent loyaal en overtuigt anderen op basis van kennis en kunde.

Om deze rol succesvol in te vullen denken wij aan een Brand Manager met tenminste 7 jaar ervaring in een soortgelijke functie. Iemand die aantoonbaar bijgedragen heeft aan de succesvolle implementatie van (internationale) merkstrategieën, -proposities en positioneringstrajecten. Een ervaren professional met gedegen ervaring met conceptontwikkeling en doorvertaling naar eindproducten en diensten. Bij voorkeur heb je eerder gewerkt in een kennisintensieve omgeving en in multidisciplinaire teams en heb je ervaring met dienstenmarketing binnen het domein opleidingen. Je hebt een HBO of WO opleiding op het gebied van marketing afgerond en bent up-to-date als het gaat om (online) marketingstrategieën en -tools. Je bent creatief, hebt een onderzoekende nieuwsgierige houding, maar bent ook resultaatgericht en zorgt voor daadwerkelijke realisatie.

Aanbod

Wat biedt Bonusan B.V. jou?

Een unieke, uitdagende Brand Manager rol, waarin je de kans krijgt te werken aan de missie van Natura Foundation en Bonusan: bijdragen aan een gezondere wereld. Zij bieden een marktconform salaris, 30 vakantiedagen per jaar op fulltime basis (waarvan 5 roostervrij, in te plannen door werkgever), deelname aan de collectieve zorgverzekering en pensioenregeling.

Extra’s: korting op supplementen van Bonusan tot het fiscale jaar maximum, vers fruit op kantoor, bedrijfsfitness/Fiets van de Zaak, sportief lifestyle aanbod bestaande uit: sportlessen, mindfulness, stoelmassages.


Inlichtingen

Werving en selectie voor deze vacature bij Bonusan B.V. wordt exclusief uitgevoerd door WerfSelect, de PastPrecies match.

Geïnteresseerd?

Solliciteer direct
Of neem contact op met Mathanja Klop

033 422 40 22