Brand & Media Insights Specialist – Almere

Bij Yakult Europe in Almere

Introductie

English version

Wil jij meebouwen aan een bedrijf dat zonder compromissen bijdraagt aan een goede gezondheid? Wil je onderdeel worden van een team met de ambitie om een van de beste marketing teams in Europa te worden, en vind jij het een uitdaging om insights te verzamelen die leiden tot positieve verandering? Ben je een ervaren onderzoeker en werk je graag in een internationale omgeving? Dan komen we graag met je in contact !

Organisatie

De uitdaging

Het eigenzinnige Yakult staat al 85 jaar voor het bijdragen aan een goede gezondheid. Binnen Yakult Europe waait een nieuwe wind die veel positieve veranderingen aanjaagt. Er wordt dan ook een grotendeels nieuw marketingteam gebouwd waar jij een belangrijke speler in wordt. Vanuit het Europese hoofdkantoor levert het team waarde door het geven van strategische sturing, praktische content en materialen ter lokalisatie, en support bij de executie waar nodig, zodat de lokale Operating Companies optimale resultaten kunnen behalen. De insights die jij gaat verzamelen vormen de basis voor veel van de activiteiten. Je hebt de ruimte om volop mee te praten en mee te bouwen, zodat nog meer mensen van het gezonde drankje gaan profiteren.

Dit ga je doen

Je bent mede verantwoordelijk voor het opzetten, coördineren en monitoren van verschillende onderzoeken voor de Europese vestigingen. Onder andere valt Advertising-, en Brand-tracking binnen jouw takenpakket. Ook werk je met IRI / Nielsen data. Daarnaast leg je je toe op Business information, zoals concurrentie-informatie en ondersteun je bij andere grote onderzoeken.

Door de juiste insights te genereren op Europees-, en lokaal niveau, en door deze structureel en op een inspirerende manier te delen met verschillende Europese landen, kan de (potentiële) consument effectiever en efficiënter worden bereikt. Je schakelt daarom veelvuldig met de lokale Operating Companies in verschillende Europese landen, deelt jouw analyses en aanbevelingen waar nodig. Dit in nauwe samenwerking met verschillende collega’s binnen en buiten Marketing.

In deze functie rapporteer je aan de TeamLead Insights, Media & Strategie , waarmee je intensief samenwerkt.

Wie ben jij?

Je bent een enthousiaste, proactieve teamplayer die organisatie-sensitiviteit combineert met persoonlijke standvastigheid. Je houdt van cijfermatige analyse, maar bent ook nieuwsgiering naar de drijfveren van menselijk gedrag. Je bent gedreven om steeds beter te worden in je vak en zo nog meer te kunnen bijdragen aan de resultaten van de Europese vestigingen van Yakult.

Je vindt het interessant om consumentengedrag en marktdynamieken te doorgronden en daarmee marketeers in alle Europese landen te adviseren. Je goede presentatie en storytelling skills komen je daarbij van pas. Daarnaast vind je het leuk om onderdeel te zijn van een internationaal en ambitieus team dat bouwt aan professionalisering op alle commerciële fronten.

En verder:

  • Heb je een relevante HBO of WO opleiding afgerond;
  • Spreek je vloeiend Nederlands en Engels;
  • Heb je 1 tot 3 jaar werkervaring met het zelfstandig opzetten en uitvoeren van onderzoeken. Deze mag ook aan bureauzijde zijn opgedaan, graag zelfs.
  • Bij voorkeur heb je al ervaring met Brand & Ad tracking;
  • Ken je ‘alle’ Excel en PowerPoint trucs om je analyses en presentaties kracht bij te zetten
  • Ben je bekend met PowerBI, of ben je bereid je daar (verder) in te verdiepen en (erg) handig in te worden in het bouwen of verbeteren van terugkerende rapportages.
  • Mocht je ook al met IRI/Nielsen hebben gewerkt dan is dat fantastisch, maar geen must.


Functie

Wat biedt Yakult Europe jou?

Je wordt onderdeel van een bedrijf dat al 85 jaar als missie heeft om de samenleving gezonder en gelukkiger te maken, en van een nieuw team dat de ambitie heeft om een van de beste marketingteams van Europa te worden. Er zijn doorgroeimogelijkheden, zowel in het centrale team als in de OpCo teams, en dus ook internationaal.

Yakult biedt je een fulltime functie (32 uur is bespreekbaar) met een marktconform salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarnaast is er volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Yakult Europe in Almere is goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Over Yakult Europe

In 1935 ontdekte de oprichter de inmiddels wereldberoemde L. casei Shirota bacterie. Inmiddels drinken 40 miljoen mensen in 40 landen de unieke zuiveldrank. En wordt de missie om bij te dragen aan een goede gezondheid alleen maar groter.

Yakult Europe B.V. in Almere, is sinds 1994 de productielocatie en het Europese hoofdkantoor van de Yakult Groep en een dochtermaatschappij van Yakult Honsha Co., Ltd., gevestigd in Tokio, Japan.


Aanbod

LET OP: Werving & selectie voor deze vacature wordt exclusief verzorgd door WerfSelect, bemiddelingsbureau voor marketing-, communicatie, sales en online professionals. www.werfselect.nl. Solliciteren is dan ook alleen mogelijk via WerfSelect.

Geïnteresseerd?

Solliciteer direct

Of neem contact op met Annelies Ruis

annelies@werfselect.nl
06-54227874