Brand & Product Manager bij SoFine Foods – Landgraaf, Limburg

Bij SoFine Foods in Landgraaf, Limburg

Introductie

“Creating delicious food today, for a better world tomorrow” – Aan deze belangrijke missie draag jij bij als je aan de slag gaat bij SoFine Foods. Wil jij jouw product management skills inzetten voor meer plantaardige voeding voor iedereen? En werk je bovendien graag bij een innovatieve, internationale social enterprise? Lees dan snel verder.

Functie

De rol

Als Senior Brand & Product Manager bij SoFine Foods speel jij een sleutelrol binnen het team. Je levert een belangrijke bijdrage aan de internationale groei van het SoFine® merk. Je sorteert impact door de merkpositie en portfolio in de kaas/zuivel categorie te verbeteren. Aan de ene kant door de merkcategorie en portfoliostrategie te ontwikkelen als onderdeel van de brede Sofine marketing ambities. Aan de andere kant door, samen met het innovatieteam, de juiste producten en concepten te ontwikkelen op basis van consumer insights.

Wat ga je doen?

Je hebt vier marketing collega’s en samen geef je op inventieve wijze vorm en inhoud aan het Sofine® merk. Jij voelt je hierbij als een vis in het water. Je bent iemand met visie, deze vorm je op basis van ontwikkelingen, actualiteiten, trends en data. Je giet dit in plannen voor nieuwe productintroducties en een optimale productportfolio. Jouw werk is niet af zonder een succesvolle introductie. Daar wordt je oprecht blij van. Net als van het blijven opletten en bijschaven, zodat SoFine® meer en meer gekocht en gewaardeerd wordt.

Werkzaamheden:

 • Je bent verantwoordelijk voor de groei van een specifiek deel van de SoFine® product portfolio.
 • Op basis van de overall marketingstrategie ontwikkel je een portfolio strategie voor jouw productgroep.
 • Je volgt trends en marktontwikkelingen en vertaalt ze door in kansen voor een optimale product portfolio per markt.
 • Als projectmanager leidt je multi-disciplinaire teams op het gebied van productontwikkeling, introducties en innovaties.
 • Je analyseert markt- en merk data en zorgt voor heldere evaluaties en aanbevelingen.


Functie-eisen

Een prachtige baan, bij een waardevolle organisatie dus. Wat heb jij nodig om het een succes te maken?

 • Motivatie: je gaat heel graag aan de slag binnen de food en werken bij een social enterprise is belangrijk voor jou.
 • Eigenschappen: je denkt in kansen, bent energiek en enthousiast, leert snel en wordt graag uitgedaagd.
 • Ambitie: jij groeit nóg een stukje harder in een dynamische en snelle omgeving.
 • Competenties: je bewaart overzicht, bent stressbestendig en in staat om structuur en stijgende effectiviteit aan te brengen in dagelijkse werkzaamheden.
 • Profiel: je bent overtuigend, hebt inlevingsvermogen en draagt graag bij aan gezamenlijke team- en organisatieresultaten.

Kennis en vaardigheden:

 • Afgeronde HBO- of academische marketingopleiding.
 • Tenminste twee jaar ervaring in een brand- en of productmanagementrol binnen food / FMCG.
 • Bewezen track record binnen project management; je bent in staat om strategie in actie om te zetten en behaalt deadlines.
 • Ervaren in het werken met en binnen internationale, multiculturele teams.
 • Uitstekende beheersing van Nederlandse en Engelse taal. Duits is een pré.

Aanbod

Je gaat aan de slag bij een groeiend, dynamisch bedrijf dat mooie uitdagingen en afwisseling biedt. Je komt terecht in een gemotiveerd en divers team met een informele werksfeer in een internationale werk omgeving. Arbeidsvoorwaardenpakket is goed en zij bieden ruime mogelijkheden voor trainingen, opleiding en doorgroei.

Inlichtingen

Werken bij SoFine Foods

SoFine Foods werkt volgens het “Samen op weg naar succes” programma: Gezondheid, motivatie en competentie staan centraal binnen SoFine Foods om te zorgen voor een duurzame inzetbaarheid van de medewerkers. De cultuur van SoFine Foods wordt gekenmerkt door korte communicatielijnen, snelle beslissingen en gedrevenheid om iedere dag een hoge kwaliteit en uitstekende prestaties te leveren.

SoFine Foods is te vinden in Landgraaf, in het zuiden van Nederland, dichtbij België en Duitsland: een ideaal vertrekpunt om heel Europa te voorzien van hun lekkere producten. De moderne ‘state of the art’ productie faciliteiten voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden.

Over SoFine Foods

Zij zijn in 1963 begonnen met het maken van tofu, speciaal voor de mensen die vanuit Indonesië naar Nederland kwamen. Daarmee is Sofine Foods een echte pionier op het gebied van plantaardige voeding in dit gedeelte van de wereld. Tegenwoordig bieden zij een aantrekkelijk en breed assortiment van heerlijke plantaardige voeding voor alle consumenten: jong en oud, grote eters, kleine eters.

SoFine foods is een social enterprise. Dat wil zeggen dat het niet enkel om winst draait maar ook om de impact (de maatschappelijke winst). Ook is zij lid van de Green Protein Alliance. Een beweging die ketenbreed ervoor wil zorgen dat consumenten in Nederland meer plantaardige eiwitten (green proteins) gaan eten en minder dierlijke eiwitten.

Sollicitatie

Werving & selectie voor deze vacature wordt exclusief verzorgd door WerfSelect, bemiddelingsbureau voor marketing-, communicatie, sales en online professionals. www.werfselect.nl.

Geïnteresseerd?

Solliciteer direct

Of neem contact op met Helma Minjon

helma@werfselect.nl
033 422 40 22