Category Manager VMS | ingevuld – Rotterdam

Bij Omega Pharma Nederland in Rotterdam

Introductie

Ben jij de ervaren Category Manager die er mede voor gaat zorgen dat de omzet van Omega Pharma binnen vijf jaar verdubbelt? Weet jij welke stappen je moet zetten om de populaire categorie Vitaminen, Mineralen en Supplementen naar een nog hoger plan te tillen? Ga je als resultaat daarvan tevens merken als Davitamon en Ymea verder uitbouwen? En weet jij hoe het is om bij retailers aan tafel te zitten waardoor jij de aangewezen persoon bent om namens Omega Pharma de rol van category captain uit te dragen? Dan kijken wij ernaar uit jou te ontmoeten!

Organisatie

Over Omega Pharma
Omega Pharma Nederland is sinds 2015 onderdeel van de Branded Consumer Healthcare divisie van Perrigo, een Amerikaanse farmaceut. Het bedrijf levert voorschriftvrije gezondheids- en verzorgingsproducten, zoals voedingssupplementen, huidverzorgingsproducten, medische hulpmiddelen en andere zelfzorgproducten.

Met merken als Davitamon, Biodermal, Bional, Predictor, Tantum en Prevalin in haar portfolio is het bedrijf de grootste leverancier binnen de categorie in Nederland. Daarmee is het Industry Captain en commercieel partner van retailers als Kruidvat en Etos.

Ondanks de internationale connectie opereert Omega Pharma in Nederland geheel autonoom en met veel ondernemerschap vanuit het kantoor in Rotterdam.

Functie

Dit zijn je verantwoordelijkheden
Als Category Manager zorg je ervoor dat je telkens weer adequaat inspeelt op kansen in de markt. Op basis van inzichten, data-analyse en onderzoeken bouw je de VMS-merken verder uit, bepaal je de strategie voor productlanceringen en maak je de plannen als het gaat om bijvoorbeeld distributie, promoties en prijzen. Als strategisch gesprekspartner zit je bij retailers aan tafel en samen met hen maak je de juiste keuzes voor wat betreft assortiment, schapindeling, promotiestrategie en activatie, waarmee je de gehele VMS-categorie naar een hoger plan tilt. Binnen Omega Pharma heeft de Category Manager een verbindende rol. Als spil tussen de afdelingen Sales, Marketing en Supply zorg je ervoor dat de gekozen strategie optimaal wordt doorvertaald.

Functie eisen

Dit zien we in jou
Je bent een ervaren en ondernemende Category Manager met minimaal 5 jaar ervaring in de FMCG en een wo-diploma. Je bent strategisch sterk en hebt goede analytische vaardigheden. Maar natuurlijk verwachten we ook een pragmatische instelling, anders ben je niet op je plek bij een daadkrachtig bedrijf als Omega Pharma. Je bent gewend om bij de klant aan tafel te zitten en hen mee te nemen in jouw visie. Jouw communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht zet je niet alleen bij de klanten in, maar natuurlijk ook intern.

Aanbod

Wat biedt Omega Pharma jou?
Dat dit een uitdagende functie is, staat vast. Bij deze kleinschalige, maar professionele organisatie krijg jij alle mogelijkheden om van je baan een succes te maken. De lijnen zijn kort en er wordt snel geschakeld. Bij Omega Pharma is volop aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling en blijf je actief in gesprek over je doorgroeimogelijkheden. Het salaris is afhankelijk van jouw ervaring en competenties en ligt tussen de 50.000 en 66.000 euro per jaar. De voorkeur gaat uit naar een nieuwe collega die fulltime beschikbaar is, maar een werkweek van 32 uur is mogelijk. Sta je liever niet in de file? Dan vindt Omega Pharma het prima als je wat eerder of later van huis vertrekt.

Geïnteresseerd?

Solliciteer direct
Of neem contact op met Leonie Verweij
leonie@werfselect.nl
033 422 40 22