Contentmarketeer voor meer zonne-energie| ingevuld – Uitgeest, 36-40 uur

Bij Libra Energy in Uitgeest, 36-40 uur

Introductie

Ben jij een ondernemende contentmarketeer en wil jij ervaring opdoen in de duurzame energiesector? Werk jij het liefst bij een snelgroeiende, internationaal opererende, innovatieve organisatie? Dan is deze rol bij Libra Energy echt iets voor jou. Bij Libra Energy draagt jouw content namelijk bij aan het toegankelijk en betaalbaar maken van hernieuwbare energie voor iedereen.

Organisatie

Libra Energy

Libra Energy heeft een leidende positie in de Europese zonne-energiemarkt. Zij is een internationale distributeur en logistieke serviceprovider van duurzame energiesystemen en energiebesparende producten. Zij is opgericht in 2007 en opereert internationaal, in een zakelijke omgeving. Zij levert inmiddels aan meer dan 1.500 professionele installateurs, die zowel commerciële als residentiële PV-projecten installeren en groeit elke dag (nog) groter.

Libra Energy hecht veel belang aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het principe People, Planet en Profit staat centraal. Als onderneming richt zij haar activiteiten bewust op het toevoegen van waarde aan deze principes.

Functie

Dit zijn jouw verantwoordelijkheden

Je bent een bevlogen contentmarketeer met passie en gevoel voor goede en converterende content als tekst, beeld en video. Jouw content zorgt voor conversie en engagement en draagt bij aan de naamsbekendheid, propositie/positionering en het (internationale) marktaandeel van Libra Energy. Je haalt verhalen op binnen de organisatie, bij klanten en partners en creëert en plaatst content (tekst én beeld) afgepast op verschillende (social) media en kanalen. Je schakelt snel, houdt alle nieuwskanalen nauwlettend in de gaten en voelt goed aan wanneer je actie moet ondernemen. Je draagt bij aan een sterke merkstrategie en merkverhalen en aan de zichtbaarheid van Libra Energy in de (vak) media. Hieruit voortvloeiend bouw je relaties op met journalisten en pers.

De nadruk in deze rol ligt echt op contentmarketing, maar bij Libra Energy werk je samen aan het succes van de organisatie. Het is dan ook zeer wenselijk dat je bijdraagt aan andere activiteiten van de marketingafdeling, zoals het organiseren van events, het vergroten van de zichtbaarheid in de vakmedia en andere PR-activiteiten.

Functie eisen

Dit zien we graag terug in jouw profiel

Je bent een (door)starter met potentie; hebt al wel enige ervaring als contentmarketeer, met effectieve inzet van social media, campagnes en creatie voor (online) marketingmiddelen. Maar het is vooral belangrijk dat je eager bent en dingen snel oppakt.

Daarnaast heb je natuurlijk affiniteit met duurzaamheid en weet je informatie op te halen in een hoogwaardige, technische omgeving. Je bent in staat deze complexe(re) informatie om te zetten naar begrijpelijke en aansprekende teksten en beelden voor de klanten en overige stakeholders van Libra Energy. Tot slot is het zeer belangrijk dat je zorgvuldig en snel werkt. Natuurlijk ben je in staat om samen te werken en draag je graag bij aan het succes van jouw team en organisatie. Je onderhoudt contact met verschillende stakeholders en partijen, creëert en behoudt overzicht. Om dit te realiseren is het nodig dat je daadkrachtig bent, maar ook organisatiesensitief. Je bent creatief, kunt goed plannen en organiseren en denkt in oplossingen. Verder heb je:

  • een relevante HBO-studie richting Marketing of Communicatie afgerond en al enige ervaring als contentmarketeer of als marketingmedewerker met contentcreatie in jouw takenpakket;

  • uitstekende beheersing van de nederlandse en engelse taal. Duits en frans een pré.

  • kennis van SEA, SEO, Display, Social Media, CRO, Analytics en Adwords;

  • bij voorkeur ervaring met WordPress en ben je in staat andere programma’s snel op te pakken. Denk aan get- en update connectoren (AFAS) en (bij voorkeur) front-end development, Google Webmaster, Google Optimizer, Data Studio, Google Tag Manager, Marketing Automation, Xink, Eventbrite en MailCamp.

Aanbod

Wat biedt Libra Energy jou?

Bij Libra Energy breid jij jouw portfolio uit met kennis en ervaring in de duurzame energiesector. De maatschappelijke relevantie is daarmee (vanzelfsprekend) aanzienlijk. Bovendien is Libra Energy een snelgroeiende, internationaal opererende organisatie, waar men openstaat voor nieuwe ideeën en jouw ondernemerschap. De werkomgeving is informeel en biedt veel vrijheid en zelfstandigheid. Naast een marktconform salaris is er een interessante bonusregeling. Ook de secundaire voorwaarden zoals reiskostenvergoeding, laptop en mobiel zijn prima! De functie wordt liefst fulltime ingevuld, met een ondergrens van 36 uur per week.

Deze vacature is reeds ingevuld. Ben je geïnteresseerd in een mooie functie? Check dan vooral onze andere vacatures: werfselect.nl/vacatures/

Inlichtingen

Werving en selectie voor deze functie bij Libra Energy wordt exclusief verzorgd door WerfSelect

Rouaida

Geïnteresseerd?

Solliciteer direct
Of neem contact op met Rouaida El Moussaoui
rouaida@werfselect.nl
033 422 40 22