CRM & E-mail Marketeer

Bij Yakult Europe in Almere, 32-40 uur

Introductie

Bouw jij met jouw kennis van customer journeys de beste CRM-campagnes? Weet jij hoe je klanten via verschillende middelen loyaal maakt én houdt? Vind jij het leuk om samen te werken met marketing professionals voor diverse Europese landen? En wil jij werken voor een internationaal bekend A-merk dat bijdraagt aan een gezondere wereld? Dan ben jij misschien wel de nieuwe CRM & E-mail Marketeer van Yakult!

Organisatie

Over Yakult

De bedrijfsfilosofie van Yakult is ‘Working on a Healthy Society’. Het is de drijvende factor van alle activiteiten die Yakult onderneemt. Een van de doelen die zij nastreeft is dan ook het toegankelijk maken van Yakult voor zoveel mogelijk mensen.

Al meer dan 80 jaar geleden is het bedrijf opgericht in Japan door wetenschapper Dr. Shirota. Yakult is een verrassend lekkere zuiveldrank met minimaal 6,5 miljard Lactobacillus casei Shirota bacteriën per flesje. Yakult wordt wereldwijd in 38 landen door meer dan 39 miljoen mensen per dag gedronken met de opvallende vorm van het flesje dat overal hetzelfde is.

Yakult Europe B.V. is gevestigd in Almere. Sinds 1994 is de productielocatie tevens het Europese hoofdkantoor van de Yakult Groep in Europa. Het bedrijf is een dochtermaatschappij van Yakult Honsha Co., Ltd., gevestigd in Tokio, Japan.

Functie

Dit zijn je verantwoordelijkheden

Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van diverse CRM-activiteiten en campagnes. Je verhoogt de klantwaarde en bouwt aan loyaliteit door data optimaal te benutten, juiste klantsegmentaties toe te passen en passende campagnes te ontwikkelen. Dit doe je in nauwe samenwerking met de lokale marketingteams en het Europese digitale team.

Op basis van onderzoek en data-analyse ontwikkel je samen customer journeys. Je geeft ondersteuning bij de diverse e-mailmarketingactiviteiten, waar het creëren en onderhouden van content, (nieuwsbrief)templates en landingspagina’s onderdeel van zijn.

Uiteraard maak je rapportages, analyseer je de resultaten en stuur je lopende CRM-activiteiten indien nodig tussentijds bij. Je maakt gebruik van diverse systemen, waaronder de Salesforce Marketing Cloud.

Binnen Yakult werk je nauw samen met het multidisciplinaire team bestaande uit specialisten op het gebied van web, salesforce, analyse en marketing. Daarnaast heb je regelmatig contact met de marketingcollega’s van de lokale marketingteams. Je rapporteert aan de Commercieel Manager Europa.

Functie eisen

Dit zien we graag terug in een kandidaat

Je bent een teamplayer die van nature gemakkelijk communiceert en samenwerkt met anderen in een internationale omgeving. Je bent sterk in het aanbrengen van structuur en werkt procesmatig. Je adviseert anderen graag op basis van jouw kennis en hebt overtuigingskracht. Uiteraard ben je een kei in het creëren van de juiste content.

Verder heb je:

  • minimaal een afgeronde, relevante hbo-opleiding afgerond, bijvoorbeeld in de richting van Commerciële Economie of Communicatie
  • 2 tot 5 jaar relevante werkervaring (B2C en/of B2B) op het gebied van contentcreatie en het ontwikkelen, uitvoeren en bijstellen van CRM-campagnes en e-mailactiviteiten
  • ervaring met Salesforce Marketing Cloud of vergelijkbare software
  • affiniteit met zowel marketing als IT
  • kennis van HTML en Photoshop
  • uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Aanbod

Wat biedt Yakult jou?

Yakult biedt jou de mogelijkheid om jezelf als marketeer voor een internationaal A-merk echt verder te ontwikkelen. Dit doe je in een klein, hecht team met professionals, waarbinnen hard werken en plezier hand in hand met elkaar samengaan. Toewijding en servicegerichtheid staan hierin centraal. Wat het extra leuk maakt, is dat je ook veel schakelt met andere landen en dat je de ruimte krijgt om veel zaken zelf op te pakken.

Yakult biedt een marktconform salaris plus aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een bedrijfsbonus en een goede pensioenregeling. Daarnaast is er volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Yakult Europe in Almere is goed te bereiken met het openbaar vervoer, de kosten hiervoor worden uiteraard volledig vergoed.

Inlichtingen

Werving en selectie voor deze vacature bij Yakult wordt exclusief uitgevoerd door WerfSelect.

Geïnteresseerd?

Solliciteer direct
Of neem contact op met Leonie Verweij
leonie@werfselect.nl
033 422 40 22