Digital Brand Manager bij SoFine Foods – Landgraaf, Limburg

Bij SoFine Foods in Landgraaf, Limburg

Introductie

“Creating delicious food today, for a better world tomorrow” – Aan deze belangrijke missie draag jij bij als je aan de slag gaat bij SoFine Foods. Wil jij jouw online brand management skills inzetten voor meer plantaardige voeding voor iedereen? En werk je bovendien graag bij een innovatieve, internationale social enterprise? Lees dan snel verder.

Organisatie


SoFine Foods is een innovatief bedrijf, gericht op het ontwikkelen, bereiden en verkopen van lekkere plantaardige producten. Vriendelijker eten voor mens, dier en aarde. De heerlijke en innovatieve producten worden vanuit Landgraaf geleverd aan een groot aantal klanten in Europa. Momenteel is SoFine Foods begonnen aan een nieuwe groeifase. Daarom zoeken wij, ter versterking van hun team in Landgraaf, een gedreven Digital Brand Manager; die hen helpt hun merken verder online op de kaart te zetten.

Functie

Kerntaken:

Als Digital Brand Manager ben je verantwoordelijk voor de internationale online strategie van de SoFine Foods merken. Als onderdeel van het marketing team vertaal je de marketing strategie moeiteloos door in de online strategie in een internationale omgeving. Je analyseert online data en bent in de lead voor de executie van de online plannen. Je rapporteert aan de Marketing Manager.

Jij bent op de hoogte van de online ontwikkelingen, actualiteiten en trends in de kernlanden: Nederland, België, Duitsland en de Nordics. Daarnaast ben je in staat een visie te vormen ten opzichte van opkomende platforms en weet je het team te inspireren en te informeren over de mogelijkheden op het gebied van Social Media.

Verantwoordelijkheden:

 • Je bent verantwoordelijk voor de internationale online strategie van de SoFine Foods merken (SoFine® en ProLaTerre®);
 • Het implementeren, analyseren, evalueren en optimaliseren van de online marketing strategie;
 • Definiëren, meten en bijsturen van uitdagende KPI voor team en campagnes, incl. dashboardbeheer;
 • Het strategisch onderbouwd inzetten en ontwikkelen van diverse digital tools, zoals social media, online advertising, influencers, SEO, SEA, bannering, etc.;
 • Opzetten en afstemmen van de content kalenders in de diverse markten voor o.a. de website, social media en e-mail;
 • Beheer van de verschillende websites, incl. GDPR, Google Analytics, pixel tracking. Project 2021: optimalisatie en herintroductie van onze websites;
 • Samenwerken met internationale partners waarbij jij het beste uit ons budget en de campagne haalt;
 • Je bent ons digitale aanspreekpunt, waarbij je je mannetje staat in discussies met experts.

Functie-eisen


Over jou:

SoFine Foods is op zoek naar een gedreven, resultaatgerichte collega, met een affiniteit met voeding! Natuurlijk ben je op de hoogte van de laatste trends, ins en outs van digital marketing.

Functie-eisen:

 • Minimaal een afgeronde HBO of WO opleiding: Online / Digital Marketing Communicatie of soortgelijke studie;
 • Proactieve, ondernemende en creatieve houding (in staat om intern te sturen en uit te dagen);
 • Je bent analytisch, zelfstandig, initiatiefrijk en schakelt makkelijk met verschillende bureaus en collega’s;
 • Minimaal 2-3 jaar aantoonbare ervaring in online marketing;
 • Je hebt ervaring met succesvolle merkbouw d.m.v. online marketing;
 • Vloeiend Nederlands en Engels is een must. Goede beheersing van Duits of Frans in woord en geschrift gewenst.


Aanbod

Wat wij bieden:

Je komt werken in een groeiend bedrijf met veel uitdaging en afwisseling in je werk. Uiteraard sluiten de arbeidsvoorwaarden aan bij je werkervaring en bieden wij ruime mogelijkheden voor trainingen en opleidingen. Verder bieden wij volop doorgroeimogelijkheden.

Kijk ook eens op sofinefoods.com.

Inlichtingen


Geïnteresseerd?

Herken je jezelf in bovenstaande omschrijving en wil je samen met jouw collega’s bij SoFine Foods werken aan hun ambities? Dan nodigen we je uit om je cv en motivatie te sturen.

Sollicitatie


Werving & selectie voor deze vacature wordt exclusief verzorgd door WerfSelect, bemiddelingsbureau voor marketing-, communicatie, sales en online professionals. www.werfselect.nl.

Geïnteresseerd?

Solliciteer direct

Of neem contact op met Mathanja Klop

mathanja@werfselect.nl
06-46351121