Digital Engagement Marketeer – Almere

Bij Yakult Europe in Almere

Introductie

English version

Wil jij meebouwen aan een bedrijf dat zonder compromissen bijdraagt aan een goede gezondheid? Wil je onderdeel worden van een team met de ambitie om een van de beste marketing teams in Europa te worden, en vind jij het een uitdaging om de digitale customer experience te optimaliseren? Ben jij een online marketeer en heb je affiniteit met CRM? Dan komen we graag met je in contact!


Organisatie

De uitdaging

Het eigenzinnige Yakult staat al 85 jaar voor het bijdragen aan een goede gezondheid. Binnen Yakult Europe waait een nieuwe wind die veel positieve veranderingen aanjaagt. Er wordt dan ook een grotendeels nieuw marketingteam gebouwd waar jij een belangrijke speler in wordt. Vanuit het Europese hoofdkantoor levert het team waarde door het geven van strategische sturing, praktische content en materialen ter lokalisatie, en support bij de executie waar nodig, zodat de lokale Operating Companies optimale resultaten kunnen behalen. Jouw kennis en kunde vormen de basis voor veel van de activiteiten.


Functie

Dit ga je doen

 • Ontwikkeling van een effectieve strategie en creatieve uitvoering van de digitale customer engagement programma’s, inclusief de vertaling van journeys / functionele vereisten naar technische vereisten, implementatie en continue evaluatie voor verbeteringen. Hieronder vallen ook de programma’s richting zorgprofessionals.
 • Onderhouden van de integratie van marketingautomatisering en beheren van de database met (klant)relaties.
 • Ondersteunen van de integratie van aanvullende (externe) platforms waar nodig.
 • Je doorgrondt en evalueert campagnestatistieken en presenteert de campagneprestaties aan het marketingteam.
 • Je werkt samen met lokale marketingteams om KPI’s te helpen definiëren, rapportages te maken en campagneprestaties te analyseren. Je maakt aanbevelingen om campagnes continu te verbeteren.
 • Je managet de marketingautomation inspanningen door proactief onderzoek te doen naar de nieuwste best practices, strategieën en industriestandaarden te onderzoeken en te implementeren.
 • Ondersteuning van essentiële operationele marketingactiviteiten van lokale marketingteams, inclusief het oplossen van problemen wanneer dat nodig is.

In deze functie rapporteer je aan de Team Lead Digital Strategy & Solutions.


Functie-eisen

Wie ben jij?

Je bent een goed georganiseerde projectmanager met daadkracht, in staat om meerdere taken met concurrerende prioriteiten aan te pakken. Je bent in staat kritisch te denken en een onafhankelijk oordeel te vellen. Je hebt aandacht voor detail en uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling.

Je bent gemotiveerd om de digitale klantervaring te optimaliseren op alle touchpoints van de digitale klantreis. Je goede presentatie en storytelling skills komen je goed van pas wanneer je marketeers in alle Europese landen adviseert. Verder ben je een enthousiaste, proactieve teamspeler die organisatie-sensitiviteit combineert met standvastigheid. Je hebt een passie om beter te worden in je vak en zo nog meer bij te dragen aan de resultaten van Yakult’s European Opco’s. Je vindt het leuk om onderdeel te zijn van een internationaal en ambitieus team dat bouwt aan professionalisering op alle commerciële fronten.

En verder:

 • Heb je een relevante HBO of WO opleiding afgerond;
 • Spreek je vloeiend Engels en is Nederlands spreken gewenst;
 • Heb je 3 – 5 jaar werkervaring in online marketing. Deze mag ook aan bureauzijde zijn opgedaan.
 • Heb je ervaring met Marketing automation, Salesforce Marketing Cloud & Salesforce Sales Cloud, CRM Data management, User Cases, Database Managemement Concepts, Customer Jouney maps en het bouwen van platforms.


Aanbod

Wat biedt Yakult Europe jou?

Je wordt onderdeel van een bedrijf dat al 85 jaar als missie heeft om de samenleving gezonder en gelukkiger te maken, en van een nieuw team dat de ambitie heeft om een van de beste marketingteams van Europa te worden. Er zijn doorgroeimogelijkheden, zowel in het centrale team als in de OpCo teams, en dus ook internationaal.

Yakult biedt je een fulltime functie (32 uur is bespreekbaar) met een marktconform salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarnaast is er volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Yakult Europe in Almere is goed te bereiken met het openbaar vervoer.


Inlichtingen

Over Yakult Europe

In 1935 ontdekte de oprichter de inmiddels wereldberoemde L. casei Shirota bacterie. Inmiddels drinken 40 miljoen mensen in 40 landen de unieke zuiveldrank. En wordt de missie om bij te dragen aan een goede gezondheid alleen maar groter.

Yakult Europe B.V. in Almere, is sinds 1994 de productielocatie en het Europese hoofdkantoor van de Yakult Groep en een dochtermaatschappij van Yakult Honsha Co., Ltd., gevestigd in Tokio, Japan.


Sollicitatie

LET OP: Werving & selectie voor deze vacature wordt exclusief verzorgd door WerfSelect, bemiddelingsbureau voor marketing-, communicatie, sales en online professionals. www.werfselect.nl. Solliciteren is dan ook alleen mogelijk via WerfSelect.

Geïnteresseerd?

Solliciteer direct

Of neem contact op met Annelies Ruis

annelies@werfselect.nl
06-54227874