European Marketing Manager – Yakult Europe | ingevuld – Almere

Bij Yakult Europe in Almere

Introductie

LET OP: deze vacature is reeds ingevuld, solliciteren is niet meer mogelijk. Inschrijven om op de hoogte te blijven van nieuwe mogelijkheden kan via: https://werfselect.nl/open-sollicitatie/.

————————————————–

Kijk jij uit naar een brede, leidinggevende, internationale marketingpositie bij een prachtig merk? Een positie waarin jouw ruime marketingervaring binnen FMCG en talent om te verbinden, overtuigen en inspireren helemaal tot zijn recht komt? Dan komen we graag met jou in contact.

De positie

‘Bring good health to as many people as possible’. Als European Marketing Manager bij Yakult draag jij bij aan deze missie. In deze overkoepelende marketingpositie zet jij je in voor effectieve marketingstrategieën voor Yakult en haar landenorganisaties en zorg je er voor dat zij allen opereren vanuit één commerciële ambitie.

Het betreft een brede, internationale en leidinggevende rol waarin alle aspecten van het marketingvak voorbij komen. Jouw missie is geslaagd als jouw team een leidende, strategische rol speelt voor alle markten en de landenorganisaties ondersteunt bij de realisatie van hun plannen.

Je doet dit onder andere door de successen met de managers in de landen te delen en hen te betrekken. Je stuurt jouw team in Nederland aan, maar betrekt ook marketeers uit de landen. Je gaat hierbij uit van expertise, niet van locatie.

Verantwoordelijkheden

 • Vertalen van de strategie in activiteiten die bijdragen aan de commerciële groei van Yakult Group in Europe.
 • Het gehele marketingbeleid van A tot Z: inclusief branding (o.a. TV en print), de ontwikkeling van nieuwe producten, maar ook online marketing en marketing intelligence.
 • Betrekken van de verschillende relevante afdelingen.
 • Coachend leidinggeven aan jouw team.
 • Sparring partner voor lokale Managing Directors en Marketing Managers bij het ontwikkelen van activiteiten in de landenorganisaties die bijdragen aan de commerciële groei van Yakult Group in Europe.
 • Het merk verstevigen en bewaken.


Wie ben jij

Een gezamenlijke ambitie creëren is één van jouw specialiteiten. Je inspireert, overtuigt en neemt anderen mee. Ook ben je een merkenbouwer en marketeer pur sang, met een heldere visie. Je kunt dit staven met een zeer overtuigend track record en een inzicht dat verder gaat dan marketing alleen. Je slaat de brug naar andere afdelingen en boekt daarmee vooruitgang voor de gehele organisatie.

 • Je overtuigt op basis van intelligente inzichten en voorbeelden, bent een goede luisteraar.
 • Je bent een people manager, communiceert zeer vaardig en hebt een sprankelende persoonlijkheid met een positieve mindset.
 • Je beschikt over coachings- en trainingsvaardigheden t.b.v. (junior) professionals.
 • Je hebt kennis van online marketing (customer journey, experience, e-commerce, CRM etc.) en Marketing Intelligence (research, data analysis, reporting structure etc.).
 • Je hebt respect voor de cultuur en bestaande opvattingen, maar draagt ook bij met nieuwe inzichten. Je lanceert proactief nieuwe ideeën, die vanzelfsprekend bijdragen aan het succes van de organisatie.
 • Je beschikt aantoonbaar over veel ervaring met consumentenmerken. Bij voorkeur beschik je over kennis van het gehele marketingpalet, inclusief innovatie, product development, omnichannel, customer journey, campaign development, pricing etc. Dat je niet overal expert in bent is logisch, maar je bent wel in staat een gefundeerde mening te vormen.
 • Je bent ervaren als het aankomt op nieuwe (digitale) technologie en tools, inclusief het gebruik van nieuwe (digitale) mediakanalen.
 • Je hebt tenminste tien jaar relevante marketingervaring binnen FMCG. Bij voorkeur heb je ook ervaring met sales en trade marketing.
 • Je hebt een opleiding op HBO of WO-niveau.
 • Je kunt je, zowel mondeling als schriftelijk, vloeiend uitdrukken in de Engelse taal.


Aanbod

Naast een unieke functie biedt Yakult een competitief arbeidsvoorwaardenpakket, passend bij het niveau van de functie. Jaarlijks wordt een bonus uitgekeerd. Europese reizen maken deel uit van deze functie, soms wekelijks. Er wordt uitgegaan van een fulltime invulling, maar part time wordt niet op voorhand uitgesloten. Yakult Europe B.V. is gevestigd in Almere, sinds 1994 is deze productielocatie tevens het Europese hoofdkantoor van de Yakult Groep in Europe.

Over Yakult

Elke dag drinken meer dan 40 miljoen mensen in 40 landen en regio’s Yakult. Yakult past in een goede levensstijl. De bedrijfsfilosofie van Yakult is ‘Working on a healthy society.’ Bijna 85 jaar geleden bracht de wetenschapper dr. Minoru Shirota na jarenlang onderzoek het eerste flesje gefermenteerde zuiveldrank met probiotica op de markt in Japan. Op dit moment is Yakult verkrijgbaar in dertien Europese landen: Oostenrijk, België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Luxemburg, Malta, Spanje, Zwitserland, UK en Nederland. In Europa heeft Yakult zes sales en marketingorganisaties t.w. in België, Duitsland, Oostenrijk, UK, Italië en Nederland.

Werving & selectie voor deze vacature wordt exclusief verzorgd door WerfSelect, bemiddelingsbureau voor marketing-, communicatie, sales en online professionals. www.werfselect.nl.

Geïnteresseerd?

Solliciteer direct

Of neem contact op met Mathanja Klop

mathanja@werfselect.nl
033 422 40 22