Krachtige teams bouwen

Steeds vaker worden wij gevraagd om mee te denken over de opbouw van een optimaal team.  Het mooiste is het als het team in de flow komt en de individuele medewerkers ‘gaan vliegen’. Wij helpen daar graag bij. Bijvoorbeeld door inzicht te geven in talenten, interesses, competenties en loopbaan van jouw teamleden als individu. Maar ook voor het team als geheel. Dit geeft direct inzicht in de (vaak grote!) potentie van jouw team en hoe je dit ten volle kunt benutten.

Hoe het werkt ? Stand van zaken en toekomstplaatje

We starten bij de huidige situatie. We willen natuurlijk eerst het naadje van de kous weten. Waar is het bedrijf of de organisatie naar op weg en waar lopen jullie tegenaan? Wat zijn de obstakels en waar lig jij als leider ’s nachts wakker van? Wat is er al bekend over hoe de functies er in de toekomst uit gaan zien? En heb jij al een idee over wat jouw team hiervoor nodig heeft? De wereld verandert in hoog tempo. We kunnen je helpen het plaatje scherp te krijgen.

Potentieel huidige team

Nu de stand van zaken en het toekomstplaatje in kaart zijn gebracht, bepalen we voor iedere medewerker het potentieel voor de toekomst. Dat doen we door bijvoorbeeld de TMA Talent Motivatie Analyse in te zetten. Hiervoor zijn we getraind en gecerticifeerd. TMA gaat uit van positieve psychologie. Het is geen beoordelings-, maar een ontwikkelingstool en geeft inzicht in aanwezige talenten en drijfveren. De kans op succes is immers het grootst als je doet wat je graag wilt. Dit werkt motiverend en geeft energie en handvaten voor het individu, maar ook voor het team als geheel. Zodat het team en organisatie inderdaad naar een hoger niveau getild wordt. Logisch natuurlijk, maar toch raken we dit spoor wel eens bijster. Met TMA ben je weer helemaal ‘on track’.

De potentieelbepaling doen we door assessments af te nemen. De uitkomsten bespreken we uitgebreid met iedere medewerker, we zorgen voor verslaglegging (nemen privacyregels vanzelfsprekend in acht) en plaatsen de uitkomsten in een scorecard. We sluiten af met een presentatie en gesprek. De uitkomsten geven concrete inzichten waarmee jij jouw team optimaal kan inrichten nu en in de toekomst.

Aanvulling zoeken

Het kan zijn dat sommige medewerkers niet passen bij de toekomstige behoeften. We helpen dan ook graag door middel van coaching, loopbaanbegeleiding of bijvoorbeeld het werven van nieuwe collega’s op interim- of vaste basis.

Interesse?

 We maken graag een voorstel op maat.

Vragen over Krachtige teams bouwen?

Neem contact op met Annelies Ruis

Directeur / Consultant annelies@werfselect.nl
06-54227874

Geïnteresseerd?