Manager E-Commerce & Marketing | ingevuld

Bij De Klok Dranken in Deventer, Overijssel

Introductie

Gaat jouw hart sneller kloppen van E-Commerce en (Trade) Marketing? Ben je een ondernemende professional die denkt EN doet? Ben jij in staat om vanuit data en analytics de commerciële strategie door te vertalen binnen het Online en Trade kanaal? Neem jij je team aan de hand op weg naar commercieel succes en heb jij van nature affiniteit met de horecabranche? Dan gaan we graag het gesprek met je aan!

Organisatie

Over De Klok Dranken

De Klok Dranken is een 100% dochteronderneming van Koninklijke Grolsch, tevens commercieel partner van WerfSelect. Met 5 vestigingen in Nederland voorziet deze organisatie ruim 3.000 klanten binnen horeca, evenementen en groothandels dagelijks in hun behoeftes. Naast een prachtig portfolio aan Grolsch bieren heeft de groothandel ruim 4.500 artikelen in haar assortiment heeft.

Het klantbelang staat bij dit bedrijf altijd voorop, dus ook bij de circa 170 enthousiaste medewerkers. Binnen De Klok krijg je als werknemer veel ruimte om verantwoordelijkheid te nemen en eigen ideeën voor te leggen, sterker nog hoe concreter hoe beter! Zelfstandigheid wordt gestimuleerd en talent krijgt de ruimte zich te ontwikkelen.

Functie

Dit zijn jouw verantwoordelijkheden

Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van een excellente e-commerce en (trade) marketingstrategie binnen De Klok met als doel optimale acquisitie, rate-of-sale (ROS) en loyaliteit van bestaande klanten te bewerkstelligen.

Je vertaalt dit samen met je team door naar diverse commerciële activiteiten in het online kanaal alsmede naar alle (trade) marketingactiviteiten. Je zorgt voor waarde optimalisatie van De Klok Dranken bij onze klanten en realiseert extern een herkenbare en consistente identiteit.

Je geeft sturing aan het E-Commerce & Marketing team dat een cruciale rol speelt in het traject van suspect tot klant.

Dit is wat je gaat doen

 • Je zet lange termijn kansen om in plannen om online revenue/marge te vergroten en zorgt voor optimale afstemming tussen vraag en aanbod (Cross selling/Upselling);
 • Je stuurt actief op de planning en uitvoering, passend bij de gekozen strategie;
 • Je stuurt aan op het gebruik van data en analytics om commerciële proposities te optimaliseren;
 • Je analyseert en rapporteert over customer/buyer journey(s), conversie, concurrentie en effectiviteit van promotionele activiteiten;
 • Je bent betrokken bij de verdere ontwikkeling van de totale commerciële strategie van De Klok Dranken;
 • Je bent een voorbeeld voor goed leiderschap binnen onze organisatie en stuurt vanuit die normen en waarden jouw team aan.


Functie-eisen

Dit zien we graag terug in een kandidaat

Commercie en ondernemerschap.. Dat is jouw kracht! We zoeken een manager die denkt EN doet met gevoel voor e-commerce en marketing, die analytisch sterk is, data gedreven werkt en streeft naar optimale commerciële resultaten.

Je hebt de kwaliteiten om jouw team te motiveren en om samen maximale prestaties te behalen.

Complexe vraagstukken en creatieve uitdagingen ga jij niet uit de weg, sterker nog jij bent degene die met een pragmatisme en oplossingsgerichte aanpak komt!

En je bent een verbinder richting interne en externe stakeholders, met goed ontwikkelde organisatiesensitiviteit, waardoor je sterke en duurzame relaties bouwt.

Verder vragen we:

 • Een afgeronde HBO+/WO-opleiding in Bedrijfskunde, Marketing of Commercie;
 • Minimaal 5 jaar relevante ervaring in e-commerce en (trade) marketing;
 • Verandermanagement en projectmanagement vaardigheden;
 • Bekend met MS Office, ERP systemen zoals SAP, relevante e-commerce oplossingen;
 • Ervaring met de implementatie van EDI of vergelijkbare logistieke data oplossingen;
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Affiniteit met logistieke processen en kennis van Horeca zijn een pré.


Aanbod

Wat biedt De Klok jou?

Een verantwoordelijke baan in het commerciële management team van De Klok Dranken van waaruit jij het verschil kunt maken binnen onze organisatie.

Je wordt onderdeel van een hecht en gezellig team en komt te werken in een organisatie die voortdurend verder professionaliseert.

Marktconforme arbeidsvoorwaarden, bonusregeling en een goed pensioen.

Inlichtingen

Werving & selectie voor deze vacature wordt exclusief verzorgd door WerfSelect, bemiddelingsbureau voor marketing-, communicatie, sales en online professionals. www.werfselect.nl

Geïnteresseerd?

Solliciteer direct
Of neem contact op met Jolien de Haan - Visser
jolien@werfselect.mysites.io
033 422 40 22