Manager Marketing Communicatie bij Libra Energy | ingevuld

Bij Libra Energy in Velsen-Noord, Noord-Holland

Introductie

Zie jij jezelf al werken bij een snelgroeiende distributeur van duurzame energie die veel belang hecht aan maatschappelijk verantwoord ondernemen? Wil je volledig van A tot Z verantwoordelijk zijn in een allround marcom job waarbij je niet alleen plannen bouwt maar ook echt de handen uit de mouwen steekt? En kom jij het best tot je recht in een ondernemende en dynamische omgeving? Dan gaan wij graag met jou in gesprek!

Organisatie

Libra Energy

Libra Energy is een internationale distributeur en logistieke serviceprovider van duurzame energiesystemen en energiebesparende producten zoals zonnepanelen. Sinds 2007 hebben zij een leidende positie verworven in de Europese zonne-energiemarkt.

Libra levert producten voor duurzame energiesystemen in een zakelijke omgeving. Zij leveren aan meer dan 1.500 professionele installateurs, die zowel commerciële als residentiële PV-projecten installeren.

‘Hernieuwbare energie voor iedereen toegankelijk en betaalbaar maken, dat is onze missie’

Als distributeur van duurzame energie hecht Libra Energy veel belang aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het principe People, Planet en Profit staat centraal. Als onderneming richt zij haar activiteiten bewust op het toevoegen van waarde aan deze principes.

Functie

Dit zijn jouw verantwoordelijkheden

Als Manager Marketing Communicatie ben je verantwoordelijk voor het vertalen van de bedrijfsstrategie van strategisch niveau, naar marketingcommunicatie activiteiten op tactisch en operationeel niveau. Een van je uitdagingen is het structureren van de marketingactiviteiten over de gehele organisatie, zodat er één uniforme boodschap wordt uitgedragen.

In deze rol werk je samen met de afdelingen Product Management, E-commerce, Sales en inkoop maar ook externe creatieve bureaus. Je rapporteert direct aan de Commercieel Manager en zowel interne als externe communicatie behoren tot jouw verantwoordelijkheid.

Dit is wat je gaat doen

Wat je precies gaat doen in deze rol is bijna niet samen te vatten. Je bedenkt campagnes, je maakt plannen, je adviseert én je voert uit. Kortom je verantwoordelijk voor het proces van A tot Z. Een aantal belangrijke kerntaken zijn:

  • Je brengt vernieuwende en creatieve marketing ideeën en vertaald deze voornamelijk door naar off- maar ook online middelen
  • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen én uitvoeren van marketing- en communicatieplannen, inclusief het beheren van het daarbij behorende budget en planning;
  • Je ontwikkelt communicatiemiddelen zoals (interne) nieuwsbrieven, flyers, advertenties en folders;
  • Je bent verantwoordelijk voor het organiseren en coördineren van events en beursdeelnames
  • Je onderhoud op een professionele manier externe contacten zoals met creatieve bureaus, drukkers, standbouwers en fotografen;
  • Je geeft directe ondersteuning in salesdoelstellingen bij o.a. acties en incentives.


Naast bovenstaande taken lopen er nog veel andere projecten waarbinnen je verantwoordelijk bent voor het marketing communicatie gedeelte, waaronder productlanceringen, sponsoring en events. Kortom: een zeer afwisselende en creatieve uitdaging!

Functie-eisen

Dit zien wij graag terug in jouw profiel

Je bent een ervaren, zelfstandige en energieke Marketingcommunicatie specialist die de bedrijfsstrategie weet door te vertalen naar een passend plan en de juiste boodschap en middelen. Van nature ben je een flexibel, ambitieus en nieuwsgierig persoon, waarbij je niet alleen voor je eigen succes maar juist ook voor dat van het team gaat. Je brengt een commerciële en proactieve werkinstelling mee, werkt resultaatgericht en hebt zeker geen ‘9tot5’ mentaliteit. Het behouden van overzicht over meerdere projecten tegelijkertijd is voor jou een vanzelfsprekendheid.

En verder:

  • Heb je minimaal een relevante afgeronde HBO-studie bijvoorbeeld richting Communicatie, Commerciële Economie of Marketing;
  • Heb je minimaal 5 jaar werkervaring in Marketing Communicatie; B2B is een pré
  • Neem je een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en schrift mee;
  • Ervaring Adobe Photoshop, InDesign en Illustrator‪ is een pre.

Aanbod


Wat biedt Libra Energy jou?

Naast een duurzame en informele werkomgeving in een gloednieuw kantoor in Velsen-Noord, biedt Libra Energy een uitdagende functie met veel vrijheid en zelfstandigheid. Het salaris is marktconform en afhankelijk van ervaring. Daarnaast biedt Libra Energy een interessante bonusregeling en secundaire voorwaarden waaronder reiskostenvergoeding, laptop en mobiel. De functie wordt het liefst fulltime ingevuld.

Inlichtingen

Werving en selectie voor deze functie bij Libra Energy wordt exclusief verzorgd door WerfSelect

Geïnteresseerd?

Solliciteer direct

Of neem contact op met Jolien de Haan - Visser

jolien@werfselect.nl
033 422 40 22