Marketing Manager bij Oce Bio – Green North Europe (Perrigo)

Bij Oce Bio - The Green Division in Antwerpen

Introductie

Marktkansen ? Die zie jij al ver van tevoren aan komen. Groei, innovatie, slimme marketingstrategieën? Jij raakt er niet over uit gepraat. Trefzeker ondernemen en jouw team laten uitblinken? Yes! Waar kan je tekenen? Bij Oce Bio – Green North Europe!

Organisatie

Green North Europe (onderdeel van Perrigo)

Neem een start-up cultuur, focus op Europese expansie, een zeer innovatieve, data-driven, mentaliteit. Tel daar een bereidheid en mogelijkheid om te investeren en risico’s te nemen bij op en je hebt de unieke, winnende formule van Green North Europe.

Green North Europe is de ambitieuze ‘groene’ incubator van het wereldwijde concern Perrigo. Speciaal opgericht om het groeipotentieel van de kansrijke markt in natuurlijke voedingssupplementen en gezondheidsproducten tot het uiterste te benutten. Bekende merken zijn bijvoorbeeld Bional, Fytostar, Salus en New Nordic

Snelheid, ondernemerschap en Europese expansie

Waar concurrenten in de branche soms jarenlang bezig zijn met de ontwikkeling van nieuwe producten, is de ontwikkeltijd van Green North Europe – van idee tot winkelschap – soms maar een paar maanden. Dat levert een enorme voorsprong op, waardoor de organisatie harder groeit dan de markt. Perrigo telt meer dan 10.000 medewerkers wereldwijd. Green North Europe, de ondernemende hub, 25 medewerkers.

Functie

Functie

Jij begeleidt jouw team naar het behalen van succesvollere posities van de verschillende merken. Maar bent ook zelf actief betrokken bij de uitvoering. Jouw team bestaat uit twee junior brand managers en een grafisch vormgever. Ook werk je nauw samen met de innovatie- en sales managers. Samen maak je het verschil in de markt van natuurlijke voedingssupplementen en gezondheidsproducten.

Eén van de eerste zaken op de agenda is de best mogelijke positionering van de merken (eigen merken en distributiemerken). Hoe kan het beter? Waar zie je kansen? Je stelt plannen op, onderbouwt deze met data (o.a. IRI), maar schakelt ook pragmatisch.

Je maakt helder onderbouwde keuzes en houdt je daar aan. Data-driven marketing en vernieuwende (online) tools hebben geen geheimen voor jou. Je weet online marketing, content, e-commerce, webshops etc. effectief in te zetten. Voor media en campagnes maak je gebruik van externe bureaus. Natuurlijk ga je met de sales-collega’s mee naar presentaties bij grote klanten. Dit is slechts een greep uit jouw werkzaamheden. Al met al zorg jij ervoor dat het marketingteam staat als een huis en Green North Europe de status van winnende formule (meer dan) waar maakt.

Functie-eisen

Wie ben jij ?

Jij bent een échte marketeer. Jouw ogen gaan stralen als je een slimme, innovatieve manier kan bedenken om jouw merken te laten groeien. Je bent analytisch en conceptueel sterk, maar ook pragmatisch en performance-driven. Je bent energiek, makkelijk in de omgang en oprecht geïnteresseerd in mensen. Leidinggeven zit in jouw bloed. Je bent een people manager pur sang. Je brengt structuur aan, weet prioriteiten te stellen, te motiveren en bij te stellen waar nodig. Als jouw team uitblinkt, ben jij tevreden.

Functie-eisen

Voor deze rol is minimaal zeven jaar ervaring in een (brand)marketing rol een vereiste. Ook heb je (vanzelfsprekend) affiniteit met natuurlijke gezondheid en voedingssupplementen. Een combinatie van fact-based analyse, intuïtie en creativiteit past bij jou. Je hebt minimaal een jaar leiding gegeven. En ervaring met het begeleiden van (digital) campagnes, (media)inkoop en het aansturen van bureaus. Je bent sterk in portfoliomanagement, data-driven marketing, vernieuwende (online) tools en strategieën. Tot slot heb je sowieso een goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal. Als je ook de Franse taal beheerst is dat een grote pré.

Aanbod

Aanbod

Een unieke leidinggevende marketing managementpositie, in een kleine en wendbare organisatie, waarbinnen je kunt ondernemen en waar altijd ruimte is voor goede ideeën. Versnellen en innoveren is key. Echt een mooie baan dus voor iemand die eager, snel en slim is en graag voorop loopt. Green North Europe is onderdeel van Perrigo. De hoeveelheid ervaring en kennis die je meebrengt (en verder ontwikkelt) bepaalt de kansen die je krijgt. Doorgroeimogelijkheden kunnen daarbij ook ontstaan in andere locaties/organisatie onderdelen.

Green North Europe biedt een competitief salarispakket, inclusief een mooie eindejaarsbonus en pensioenregeling, afhankelijk van de kennis en ervaring. Green North Europe is gevestigd in Zwijndrecht (bij Antwerpen).

Het gaat om een fulltime functie, maar eventueel is het ook mogelijk om 4 om 5 te werken. Aanwezigheid op kantoor moet vanzelfsprekend voldoende zijn om jouw (leidinggevende) rol effectief in te vullen, maar er is ook ruimte voor flexibiliteit / thuiswerken, of op kantoor in Rotterdam.

Inlichtingen

Werving & selectie voor deze vacature wordt exclusief verzorgd door WerfSelect, bemiddelingsbureau voor marketing-, communicatie, sales en online professionals. www.werfselect.nl.

Geïnteresseerd?

Solliciteer direct

Of neem contact op met Mathanja Klop

mathanja@werfselect.nl
033 422 40 22