NPD Manager | ingevuld – Zaandam

Bij Hilton Foods Holland in Zaandam

Introductie

Wil jij samen met je team het verschil maken binnen een van de belangrijkste productcategorieën voor Albert Heijn, de klant van onze opdrachtgever? Eindverantwoordelijk zijn voor productoptimalisatie en –innovatie binnen een dynamisch bedrijf in de categorie Vers? En ben je niet alleen een bewezen professional maar heb je ook een passie voor food? Dan gaan we graag met jou het gesprek aan!

Functie

Dit zijn je verantwoordelijkheden

 • Eindverantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe producten innovaties -van receptuur tot en met de verpakking- die verkocht worden via Albert Heijn.
 • Zorgdragen dat de recepturen ‘Best in Class’ zijn en blijven ten opzichte van de markt.
 • Aansturen en optimaliseren van een team van innovatie-, productontwikkeling, product management- en verpakkingsprofessionals (10fte).
 • Het op een inspirerende en verrassende manier doorvertalen van productverbeteringen en -innovaties richting zowel interne stakeholders als de klant.
 • Interne afdelingen optimaal samen laten werken door vanuit je team uitstekende projectmanagement skills in te brengen, met als doel het beste te kunnen bieden aan de klant.


Dit is wat je gaat doen

 • Je rapporteert in deze rol rechtstreeks aan de Commercial Manager en stuurt een team van 10 professionals aan. Binnen je team heb je een 3tal direct reports bestaande uit een Innovation Manager, NPD Coördinator en een Product Manager.
 • Samen geven jullie iedere dag opnieuw alles om binnen de categorie Vers, een van de belangrijkste categorieën voor marktleider Albert Heijn, voor maar liefst 900 winkels de lekkerste en beste vleesproducten in het schap te krijgen.
 • Je inspireert je team vanuit je leidinggevende ervaring en kennis m.b.t. marketing en NPD-projecten. Waardoor je vanuit een strategische helicopterview in staat bent om vanaf conceptontwikkeling tot en met implementatie samen met je team een topprestatie te leveren.


De volgende taken zijn belegd binnen je team:

 • Het vertalen van de Marketingconcepten en consumentenbehoeften in nieuwe producten en verpakkingen;
 • Het zorgdragen dat recepturen en verpakkingen verwerkbaar zijn in de HFH slagerij conform het NPD-proces;
 • Bewaken van consistentie van bestaande recepturen en mogelijkheden onderzoeken tot optimalisatie van deze recepturen;
 • Het vertalen van een commerciële productbriefing én receptuurrichtlijnen in verbeterde en/of nieuwe vleesproducten;
 • Het initiëren van verbetervoorstellen van proces en product;
 • Het initiëren van nieuwe product- en verpakkingsinnovaties;
 • Het maken van commerciële claims.


Daarnaast lever je met je team een significante bijdrage door:

 • Het bewaken van projectplanningen en implementatie richting Albert Heijn;
 • Het sponsoren van persoonlijke ontwikkeling van de professionals in het team;
 • Het opleveren van de jaarlijkse NPD-kalender voor Albert Heijn;
 • Het ontwikkelen van een jaarlijks inspiratieprogramma zowel voor HFH collega’s, als voor Albert Heijn;
 • Het actief onderhouden van een extern netwerk en monitoren van de markt om op de hoogte te blijven van nieuwe food technologieën en trends;
 • Het vertalen van de initiatieven uit het team naar pakkende storylines en presentaties


Over Hilton Foods Holland
In 1999 verwierf Hilton Food Group de Centrale Slagerij Albert Heijn in Zaandam. Na de overname ging deze nieuw verworven dochter Hilton Meats Zaandam heten. In 2017 is de naam veranderd naar Hilton Foods Holland. Hilton Foods Holland is inmiddels met succes uitgegroeid tot dé strategische partner van Albert Heijn voor vlees.

Hilton Foods Holland levert verpakt vers vlees aan alle Albert Heijn-vestigingen in Nederland. Daarnaast wordt een groot deel van het assortiment vegetarische producten voor Albert Heijn verpakt én wordt er filet americain gemaakt. Bij Hilton Foods Holland wordt niet geslacht of uitgebeend.
De grondstoffen komen binnen bij de afdeling ontvangst en worden verwerkt tot verpakte eindproducten. Het product wordt vervolgens verspreid over de verschillende distributiecentra, om vervolgens naar alle Albert Heijn-vestigingen in heel Nederland te worden gedistribueerd. Bij Hilton Foods Holland werken nu ruim 350 vaste medewerkers.

In Zaandam wordt vlees op een hypermoderne wijze en volgens de nieuwste technieken geportioneerd en verpakt. De organisatie kenmerkt zich door een open sfeer waarbij opleiding en het verbeteren van processen, met als doel waarborging en verhoging van kwaliteit en efficiency, centraal staan. De afgelopen jaren zijn zeer succesvol geweest. Het volume en het assortiment zijn enorm gegroeid.

Dit zien we graag terug in een kandidaat
Uiteraard herken jezelf allereerst in de vier zogenaamde ‘Hilton Food Group competenties’:

Flexibel, Stressbestendig, Kwaliteitsgericht en Initiatief nemen.

Bovendien ben je een energieke NPD-professional met culinaire skills en een passie voor food, en in het speciaal vlees. Je hebt veel ervaring met NPD-projecten binnen de Food, marketing kent geen geheimen voor je en je hebt stevige leidinggevende ervaring. Jij weet kortom wat productontwikkeling en innovatie inhoudt en hebt ervaring in het managen van een team van professionals in de food.

Je bent een creatief en van nature nieuwsgierig persoon die moeiteloos kan schakelen tussen denken en doen en die goed gedijt in een hectische en dynamische omgeving. Iemand die energie haalt uit het vertalen van concepten naar product en verpakking, met een pragmatische hands-on aanpak. Je bent klantgericht en zowel mondeling als schriftelijk communicatief sterk wat zich o.a. uit in uitstekende presentatiekwaliteiten.

Jij bent in staat opmerkingen van diverse stakeholders naar product en verpakking door te vertalen. Je bent gedreven om problemen op te lossen en motiveert anderen om professioneel en proactief te werken. Je bewaakt het optimale resultaat doordat je vakgericht bent en sterk in plannen organiseren.

En verder:

 • Heb je HBO of WO werk- en denkniveau, richting Food of Commercie;
 • Heb je minimaal 10 jaar relevante werkervaring met daarin:
  – Ervaring in een vergelijkbare functie, liefst in food, Retail of FMCG
  – Ervaring in alle aspecten van NPD in food, liefst in verse producten
  – Ervaring in het managen van een team
  – Ervaring met werken met vlees en/ of private label is een pré
 • Heb je goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Computervaardigheden (Excel, Word, Outlook).


Wat biedt Hilton Foods Holland jou?
Een uitdagende functie bij een dynamische organisatie waar vele commerciële kansen liggen. Waar je werkt voor de absolute nr. 1 foodretailer van Nederland. Met bovenal een aantrekkelijk bijpassend voorwaardenpakket bestaande uit o.a. een goed salaris, prestatiebonus, auto van de zaak en pensioenregeling.

Geïnteresseerd?

Solliciteer direct
Of neem contact op met Jolien de Haan - Visser
jolien@werfselect.nl
033 422 40 22