Online Marketeer (customer journey) bij Yakult | ingevuld – Almere, Flevoland

Bij Yakult Europe in Almere, Flevoland

Introductie

Bouw jij met jouw stevige online marketingkennis en -ervaring de beste customer journeys? Weet jij hoe je klanten via verschillende kanalen loyaal maakt én houdt? Ben jij de aangewezen persoon om je marketingcollega’s in diverse Europese landen te adviseren over de beste (e-mail) campagnes? En wil jij werken voor een internationaal bekend A-merk binnen de food dat bijdraagt aan een gezondere wereld? Dan ben jij misschien wel de nieuwe Online Marketeer van Yakult!

Organisatie

Over Yakult
De bedrijfsfilosofie van Yakult is ‘Working on a Healthy Society’. Het is de drijvende factor van alle activiteiten die Yakult onderneemt. Een van de doelen die zij al meer dan 80 jaar lang nastreeft is dan ook het toegankelijk maken van Yakult voor zoveel mogelijk mensen. Yakult is een verrassend lekkere zuiveldrank met minimaal 6,5 miljard Lactobacillus casei Shirota bacteriën per flesje. Het wordt wereldwijd in 39 landen door meer dan 39 miljoen mensen per dag gedronken uit het kenmerkende flesje dat overal hetzelfde is.

Yakult Europe B.V. is gevestigd in Almere. Sinds 1994 is de productielocatie tevens het Europese hoofdkantoor van de Yakult Groep in Europa.

Functie

Dit zijn je verantwoordelijkheden
In deze rol kun jij je online kennis, ondernemerschap, creativiteit en adviesvaardigheden kwijt! Jij bent de drijvende kracht in het ontwikkelen van customer journeys. De klantervaring staat voor jou centraal en op basis van customer insights bouw jij samen met je collega’s de customer journey van deze klant.

Kom jij het best tot je recht als je veel contact hebt met andere mensen? Dat is mooi, want binnen Yakult werk je nauw samen met het multidisciplinaire team met specialisten op het gebied van web, Salesforce, analyse en marketing. Bovendien adviseer jij dagelijks je marketingcollega’s in de verschillende Europese landen over de campagnes op basis van jouw kennis, ervaring en inzichten. Je komt proactief met voorstellen en beoordeelt ook of campagnes die zij hebben gemaakt, aansluiten bij de strategie.

Je maakt rapportages, analyseert de resultaten en stuurt lopende activiteiten indien nodig tussentijds bij. Ook train je collega’s bijvoorbeeld in het gebruik van de Salesforce Marketing Cloud. Dit is zeker niet alleen een adviesfunctie, je gaat ook zelf aan de slag met (e-mail) campagnes. Zo richt je e-mail journeys in en creëer je bijvoorbeeld templates.

Maar er is meer! Als jij een echte ondernemer bent met een passie voor het brede online marketingvak, dan daagt Yakult jou uit om in de toekomst de gehele online marketing van Yakult naar een hoger plan te tillen.

Functie eisen

Dit zien we graag terug in een kandidaat
Je hebt een brede kennis van het online marketing vak en als geen ander weet jij de klantwaarde te verhogen en te bouwen aan de loyaliteit door data optimaal te benutten, de juiste klantsegmentaties toe te passen en passende campagnes te ontwikkelen. Je bent een teamplayer met overtuigingskracht die van nature gemakkelijk communiceert en samenwerkt met anderen in een internationale omgeving en op verschillende niveaus. Je bent sterk in het aanbrengen van structuur en werkt procesmatig. Uiteraard kun je goed luisteren en de vertaalslag maken naar een passend advies én zie je kansen.

Verder heb je:

  • minimaal een afgeronde relevante hbo-opleiding, bijvoorbeeld in de richting van Commerciële Economie of Communicatie
  • minimaal 3 jaar relevante werkervaring op het gebied van customer journey ontwikkeling en e-mailmarketing
  • ervaring met Salesforce Marketing Cloud of vergelijkbare software
  • affiniteit met zowel marketing als IT
  • uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal


Aanbod

Wat biedt Yakult jou?
In deze functie bij Yakult kun je pionieren, sparren, strategieën bedenken, adviseren én zelf aan de slag met het online marketingvak. En dat maakt deze functie uniek! Je werkt in een klein, hecht team met professionals, waarbinnen hard werken en plezier hand in hand met elkaar samengaan. Toewijding en servicegerichtheid staan hierin centraal. In deze rol heb je veel contact met je collega’s in andere Europese landen en is er volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Het salaris voor deze functie ligt ongeveer tussen € 3750,- en € 4250-, uiteraard afhankelijk van jouw ervaring en competenties. Yakult heeft een bedrijfsresultaatafhankelijke bonusregeling, 27 verlofdagen en een pensioenregeling. Yakult Europe in Almere is goed te bereiken met het openbaar vervoer en de kosten hiervoor worden volledig vergoed.

Inlichtingen

Werving en selectie voor deze vacature bij Yakult wordt exclusief uitgevoerd door WerfSelect, de PastPrecies match.

Rouaida

Geïnteresseerd?

Solliciteer direct
Of neem contact op met Rouaida El Moussaoui
rouaida@werfselect.nl
033 422 40 22