Programmamanager Food In Transitie 2030 – Bunnik of Den Bosch of Deventer/Hybride

Introductie

Draag jij als ervaren Programmamanager graag je steentje bij aan de transitie binnen de foodsector? Om relevant te blijven, moeten bedrijven en medewerkers mee in die verandering. Daarom helpt het programma Food In Transitie 2030 bedrijven in de levensmiddelenindustrie bij die verandering. Zorg jij dat dit programma beter dan bedacht vruchten gaat afwerpen?


Wat jij gaat doen

Als Programmamanager FIT2030 ben je de spil in ons project en rapporteer je aan zowel de Directeur van de stichting Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL) als aan de Financieel Manager van Wecreate consulting (aangaande contracten). Je bent verantwoordelijk voor de operationele aansturing van het gehele project, waarbij je de regie voert over de projectactiviteiten. Dit omvat onder andere het aangaan van samenwerkingsrelaties en het aansturen van projectleiders voor regionale foodclusters en branches.

Verantwoordelijkheden:

 • Zorgdragen voor de inhoud van projectactiviteiten, zodat deze optimaal aansluiten bij de gestelde doelstellingen.
 • Beheer van de projectorganisatie, inclusief risicomanagement, planning en voortgangsbewaking.
 • Opstellen van het inhoudelijke eindverslag.
 • Budgettering, financieringsbeheer en eindcontrole, inclusief rapportage.
 • Borging van projectresultaten en voorbereidingen voor vervolgprojecten.
 • Samenwerking en communicatie:

Je werkt nauw samen met de R&C Manager, branche- en regioprojectleiders, en de directeur van SOL. Regelmatige overleggen met stakeholders en essentiële partijen in branches en regio’s zijn essentieel om het project soepel te laten verlopen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het monitoren en evalueren van het project, met rapportage aan de directie van Wecreate consulting en het bestuur van SOL.

Waar jij een bijdrage aan levert.

Werk verandert en mensen veranderen. Dit leidt tot diverse uitdagingen op de arbeidsmarkt waar wij ons dagelijks samen met klanten en partners voor inzetten. Met de kracht van mensen verbeteren we het werk van morgen.

Over jou als programmamanager FIT2030

Wij zoeken een ondernemende teamleider die functioneel leiding geeft en ervoor zorgt dat de projecten met hoge kwaliteit worden opgeleverd. Een leider die het team inspireert, creatief in oplossingen denkt om samen tot een beter resultaat te komen. Je bent gewend je in een politiek-bestuurlijk dynamische context te bewegen. Je bent afgestudeerd in de richting van bedrijfs- of bestuurskunde op HBO/WO werk- en denkniveau en hebt minimaal 7 jaar relevante werkervaring, bijvoorbeeld in Consultancy of Publiek Private Ecosystemen.

Als je nog wat minder ervaren bent, komen we ook graag met je in contact, want mogelijk kan de huidige interim-Programmamanager Food In Transitie 2030 je nog enige tijd begeleiden.

Verder:

 • ben je een ondernemende leider en heb deskundigheid en resultaatgerichtheid hoog in het vaandel
 • heb je aantoonbare ervaring in projectmanagement, bij voorkeur in de voedselsector
 • beschik je over sterke communicatieve en leiderschapsvaardigheden
 • heb je uitstekende budgetterings- en financiële beheersingsvaardigheden
 • heb je een probleemoplossend vermogen en risicomanagementvaardigheden
 • ben je resultaatgericht met oog voor detail


Wat bieden wij jou?

Een baan voor 16 tot 24 uur per week waarin je impact maakt. Hiervoor krijg jij o.a. van ons:

 • een salaris variërend tussen € 6.500,- en € 7.500,- bruto per maand -op fulltime basis- afhankelijk van jouw ervaring, met een aanvullende jaarlijkse bonusregeling, vakantiegeld en een pensioenregeling.
 • de mogelijkheid om op kantoor (in Bunnik of in Den Bosch of in Deventer), bij klanten en thuis te werken,
 • aandacht voor jouw ontwikkeling (persoonlijk en professioneel) met passende acties en eigen budget.
 • vanzelfsprekend een laptop en telefoon
 • 25 vakantiedagen
 • er wordt voorzien in jouw vervoer naar werk en klanten cq in een tegemoetkoming in de daaraan gerelateerde kosten. Hoe is afhankelijk van de mate waarin je bij diverse klanten werkzaam bent.


Over Wecreate Consulting en FIT2030

De foodsector is in transitie. Om relevant te blijven, moeten bedrijven en medewerkers mee in die verandering. Het is tenslotte bijblijven of afhaken. Transitie kan overweldigend zijn. Daarom helpt het programma FIT2030 bedrijven in de levensmiddelenindustrie om verandering recht in de ogen te kijken. Vanuit hier gaan we samen met overheids- en onderwijspartners de uitdagingen van de toekomst aan. Met als resultaat? Futureproof organisaties die slimmer werken én produceren. En dat alles aan de hand van de volgende 5 concrete thema’s: vitaliteit, goed werkgeverschap, leven lang ontwikkelen, eigen regie en/of vervroegd uittreden.

Wecreate Consulting is partner in het Programma FIT2030. Dit programma is geïnitieerd vanuit Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie.

Wecreate Consulting is een project- en adviesbureau dat opereert op het snijvlak van sociale en technologische innovatie. Wij helpen organisaties grip te krijgen op verandering en om futureproof te worden én te blijven. Dat doen wij met ruim 40 adviseurs met expertise op verschillende gebieden. Op deze manier leveren wij een bijdrage aan onze missie: het creëren van een wendbare en innovatieve organisaties.

(meer…)

Toptalent in marketing, communicatie, sales en online

Al duizenden PastPrecies matches verzorgd

Groot netwerk van 20.000+ kandidaten en opdrachtgevers