Haal meer uit je interimmer!

In de huidige schaarse arbeidsmarkt duurt het langer om een vacature weer ingevuld te krijgen. Daarom wordt veel voor overbrugging met een interimmer gekozen. Een kostbare aangelegenheid – daarom is het zaak hier zo veel mogelijk uit te halen. We hebben 5 tips voor je om de ingehuurde interimmer zo veel mogelijk waarde te laten toevoegen.

 1. Maak  je team wijzer met een workshop
  We hoeven jou niet te vertellen dat het zaak is om continu op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen. En dat dit niet meevalt met de snelheid van nieuwe ontwikkelingen op bijvoorbeeld het gebied van technologie, digital en duurzaamheid. De keuze van de juiste interimmer bepaalt welke extra kennis je binnenhaalt. Zorg ervoor dat de interimmer deze kennis niet alleen tijdelijk toevoegt, maar ook overbrengt aan je vaste team. Bijvoorbeeld door de interimmer een workshop te laten verzorgen voor je hele team.
 2. Opleiden en coachen  juniors
  Vaak is het als leidinggevende lastig om voldoende tijd te vinden om juniors goed in te werken en te begeleiden. Interim professionals dragen hun kennis en kunde graag over aan potentials. Ze kunnen hen begeleiden en coachen bij hun dagelijkse werkzaamheden . Dit hoeft hen niet veel tijd te kosten omdat ze toch al actief zijn binnen het team, terwijl de waarde van het versterken van het team groot is.
 3. Frisse Blik voor Uitdagingen
  Interimmers brengen een frisse blik op tafel. Ze hebben ervaring in verschillende organisaties en kunnen nieuwe perspectieven bieden. Maak gebruik van hun ‘outsider’-status om vastgeroeste problemen op te lossen en nieuwe benaderingen te ontdekken.Bijvoorbeeld door met hen te sparren over belangrijke keuzes.Bespreek strategieën, ideeën en uitdagingen met hen. Ze kunnen een klankbord zijn en waardevolle inzichten bieden.
 4. Biedt Ruimte voor Innovatie
  Als het mogelijk is, laat de interimmer dan buiten tijdrovende overleggen. Zodat deze optimaal productief kan zijn waar hij of zij het meeste waarde toevoegt. Geef je interimmer bijvoorbeeld de ruimte om innovatief te zijn, als jullie op dat terrein wel wat extra power kunnen gebruiken. Laat hem of haar bijvoorbeeld projecten leiden waar normaal gesproken geen tijd voor is. Dit kan deuren openen voor groei en ontwikkeling die anders onbenut zouden blijven.
 5. Vraag om een Exit Verslag
  Vraag om een exit verslag van de interimmer aan het einde van de interim opdracht. Hierin kan de interimmer aanbevelingen geven voor de periode na vertrek. Zodat er meer zekerheid is over het continueren van de behaalde resultaten. Ook kan je de interimmer vragen om bredere aanbevelingen dan alleen het eigen project. het exit verslag kan waardevolle feedback bevatten over je team, processen en mogelijke verbeteringen.

Kortom, het inhuren van een interimmer is meer dan het invullen van een vacature; het is een kans op groei, verbetering en innovatie. Maak van je interim opdracht een succesverhaal door strategisch te denken en de volledige potentie van je interim professional te benutten. Samen kunnen jullie geweldige resultaten behalen.

Op zoek naar een interimmer? Wij hebben een groot netwerk van topprofessionals beschikbaar en maken graag de PastPrecies match voor jou! Neem vooral contact met ons op via info@werfselect.nl of op 033 422 40 22

Vragen over Haal meer uit je interimmer!?

Neem contact op met Annelies Ruis

Eigenaar / Consultant annelies@werfselect.nl
06-54227874

Geïnteresseerd?