In 1999 verwierf Hilton Food Group de Centrale Slagerij Albert Heijn in Zaandam. Na de overname ging deze nieuw verworven dochter Hilton Meats Zaandam heten. In 2017 is de naam veranderd naar Hilton Foods Holland. Hilton Foods Holland is inmiddels met succes uitgegroeid tot dé strategische partner van Albert Heijn voor vlees.
Hilton Foods Holland levert verpakt vers vlees aan alle Albert Heijn-vestigingen in Nederland. Daarnaast wordt een groot deel van het assortiment vegetarische producten voor Albert Heijn verpakt én wordt er filet americain gemaakt. Bij Hilton Foods Holland wordt niet geslacht of uitgebeend.
De grondstoffen komen binnen bij de afdeling ontvangst en worden verwerkt tot verpakte eindproducten. Het product wordt vervolgens verspreid over de verschillende distributiecentra, om vervolgens naar alle Albert Heijn-vestigingen in heel Nederland te worden gedistribueerd. Bij Hilton Foods Holland werken nu ruim 350 vaste medewerkers.
In Zaandam wordt vlees op een hypermoderne wijze en volgens de nieuwste technieken geportioneerd en verpakt. De organisatie kenmerkt zich door een open sfeer waarbij opleiding en het verbeteren van processen, met als doel waarborging en verhoging van kwaliteit en efficiency, centraal staan. De afgelopen jaren zijn zeer succesvol geweest. Het volume en het assortiment zijn enorm gegroeid.