MSD Animal Health

De visie van MSD Animal Health
MSD Animal Health Nederland is al vele decennia actief op de Nederlandse veterinair-farmaceutische markt, oorspronkelijk als Intervet bekend en groot geworden. De essentie van het bedrijf is altijd hetzelfde gebleven: MSD Animal Health staat voor innovatieve oplossingen voor het verbeteren van diergezondheid. Daar willen we graag samen op een eerlijke en prettige manier aan werken.

Onze visie is duidelijk. Vanuit een sterke research- en kennisbasis leveren wij vaccins, farmaceutische producten, diensten en praktische hulpmiddelen die de gezondheid van dieren verbeteren, de volksgezondheid beschermen, de kwaliteit van samenleven tussen mens en huisdier helpen verbeteren en die een duurzame en kwalitatieve voedselvoorziening waarborgen.

U, als klant van nu en als klant van de toekomst bent belangrijk voor ons. Het is onze missie producten en diensten te bieden die voor ú het verschil maken. Hoogwaardige technische- en praktijkondersteuning voor u te bieden. Om u als dierenarts of diereigenaar te ondersteunen bij het optimaliseren van diergezondheid. Kwaliteit in de breedste zin. Wij hopen hiermee dat u de keuze maakt voor MSD Animal Health als uw voorkeursleverancier.

De medewerkers van MSD AH Nederland zijn de belangrijkste pilaar waar onze visie en missie op rust. Om u die hoge kwaliteit te kunnen leveren werken wij volgens een paar duidelijke principes, onze kernwaarden. Wij blijven kritisch naar elkaar, terwijl wij tegelijk (prettige) samenwerking koesteren. Wij blijven ons ontwikkelen. Wij blijven werken aan verbeteringen. Daarom mag u ons daar altijd op aanspreken. Uw feedback helpt ons aan u een nog beter product en service te kunnen bieden.

MSD Nederland
MSD Animal Health in Nederland heeft vestigingen in Boxmeer en De Bilt. De vestiging in Boxmeer is wereldwijd de grootste locatie binnen de farmaceutische industrie als het gaat om ontwikkeling en productie van veterinaire vaccins. Vandaag de dag werken ongeveer 1400 mensen bij MSD Animal Health in Nederland. Eén op de acht mensen is werkzaam op het gebied van onderzoek en ontwikkeling en ongeveer de helft werkt binnen de productie en kwaliteitscontrole. De overige medewerkers werken binnen ondersteunende afdelingen en diensten. Ook is in Boxmeer de verkooporganisatie voor Nederland gevestigd.

Op één locatie is een groot aantal belangrijke functies voor vaccinontwikkeling (onderzoek, ontwikkeling, productie, kwaliteitscontrole, logistiek, marketing en verkoop) te vinden. Dankzij de enorme kennis, kunde en ervaring van haar medewerkers is MSD Animal Health in Boxmeer een Center of Excellence.

Het bedrijf toont regelmatig aan hoe innovatief het is. Zo is MSD Animal Health in 2015 het eerste bedrijf dat een combinatievaccin tegen Circo- en Mycoplasma-infecties bij varkens op de markt brengt. Dit is slechts één voorbeeld van de innovatieve kracht van het bedrijf en de uitstekende manier van multidisciplinaire samenwerking tussen teams in Nederland en andere vestigingen uit de internationale MSD Animal Health organisatie.