P2

Over ons
Ons verhaal begint halverwege de jaren negentig, aan een keukentafel in Noord-Brabant. Inmiddels zijn we van twee naar vijfenzeventig gepassioneerde vakmensen gegroeid. Vanuit de visie ‘beter, anders, samen en inclusief denken’, geven we betekenis aan strategie-, realisatie- en ontwikkelopgaven.

Vijfentwintig jaar geleden startte P2
Vijfentwintig jaar geleden betekende consultancy vooral advies geven; anderen waren dan weer verantwoordelijk voor de uitvoering. Voor Robertjan Zonneveld, grondlegger van P2, was het echter niet meer dan logisch om bij het één ook het ander te bieden.
En dus om voor zijn opdrachtgever, de afvalverbrandingsinstallatie Twente (AVI), zowel de businesscase te schrijven als de verantwoordelijkheid te nemen voor de realisatie daarvan. Om zo de opdracht kloppend ‘van kop tot staart’ te maken. Samen met een paar andere bevlogen professionals die zijn visie deelden, legde hij de basis voor P2: de combinatie van proces- en projectmanagement.

De P2-menskracht
‘Jullie zijn een unieke organisatie’, horen we vaak van onze opdrachtgevers en nieuwe collega’s. Een mooi compliment. Wij denken dat dat komt omdat we doen wat we leuk vinden én waar we goed in zijn. Veel P2’ers hebben gewerkt bij grote bedrijven, overheidsorganisaties en NGO’s.

Stuk voor stuk mooie jobs, maar zonder ruimte om te kiezen voor opgaven waar je écht warm voor loopt. En juist die passie, dat van begin tot eind kunnen gaan voor een opdracht, brengt mensen bij P2. Vanuit intrinsieke betrokkenheid geven we betekenis aan de opgave. Het typeert onze cultuur, waarin maatschappelijke verbondenheid, persoonlijke ontwikkeling, gezamenlijkheid en leren van elkaar de rode draad vormen.

De P2-ambitie
De drive om te leren en te realiseren zit in onze genen. Daarom werken we met elkaar aan onze eigen ‘stippen op de horizon’: participeren in en realiseren van duurzame multi-partner opdrachten.

Maar ook het ontwikkelen van vernieuwende organisatievormen en het creëren van originele businesskansen. Daarvoor verkennen we nieuwe markten, staan we in verbinding met kennisinstituten, ontwikkelen we tools en kijken we met innovatiepartners buiten de eigen kaders. Wij zijn ervan overtuigd dat ‘ideeën werken’ en wij helpen ze te realiseren.