ZON

Over ZON

Al ruim 100 jaar zijn we op onderscheidende wijze actief in de internationale wereld van groenten en fruit. In de loop van de jaren is ZON uitgegroeid tot een toonaangevende afzetorganisatie in Nederland én ver daarbuiten. De Koninklijke Coöperatieve Telersvereniging Zuidoost Nederland, zoals we voluit heten, is opgericht in 1915 en ontving bij het 100-jarig bestaan in 2015 het predicaat Koninklijk.

Onder de naam ZON fruit & vegetables verkopen we groenten en fruit, dát is in essentie wat we doen. Met daarbij een teler- en klantgericht scala van ondersteunende activiteiten zoals marketing, logistiek, verpakken en kwaliteitszorg. Het telerplatform VanEigenBodem.nl is de rode draad in de marketing- en promotieactiviteiten van ZON.

De meeste van onze producten verkopen we zowel via de ZON-veilingklok als via bemiddeling en accountverkoop. De wensen van onze telers en onze klanten zijn daarbij uiteraard het uitgangspunt. Het is onze ambitie ZON te ontwikkelen tot de favoriete partner van telers in (Zuidoost) Nederland en tot een slagvaardige en klantgerichte afzetorganisatie die haar leden faciliteert in hun ondernemerschap. Telers, klanten én medewerkers voelen zich Thuis bij ZON!

Onze activiteiten concentreren zich hoofdzakelijk op Fresh Park Venlo, de spil in het web van de Europese foodlogistiek en eigendom van ZON. Ruim 100 bedrijven in fresh & food zorgen er op ons terrein samen voor dat dagelijks miljoenen Europeanen de lekkerste groente en fruit op hun bord kunnen scheppen.

ZON is gevestigd in Venlo en had in 2017 een omzet van € 286 miljoen. ZON heeft ongeveer 105 medewerkers en circa 200 leden.