4 redenen om juist nu een interimmer in te schakelen

Ook deze week startte een aantal interim-professionals via ons. Onder andere om de online dienstverlening van onze opdrachtgevers snel mogelijk te maken. Vele platforms, webshops, online webinairs en events zien deze dagen het licht. Een vaste medewerker aannemen lijkt nu voor veel organisaties wat al te definitief, een interimmer is dan de oplossing. Hij of zij is direct up and running en flexibel opzegbaar.

Digitalisering en andere business modellen
De wereld is in hoog tempo aan het veranderen. Vele bedrijven zetten een online variant op, versterken hun digitale aanwezigheid en/of onderzoeken nieuwe business modellen. Hoe ziet jullie toekomst eruit? Bij het bepalen van deze strategie én de uitvoering ervan maakt expertkennis op dit nieuwe terrein het echte verschil. Gelukkig is die kennis eenvoudig in huis te halen. Er zijn bijvoorbeeld online strategen, ecommerce specialisten en online marketeers a.i. beschikbaar.

Versnelling
De wereld verandert in hoog tempo. Veel van onze opdrachtgevers zijn zo druk met het in de lucht houden van dagelijkse zaken, dat het bijna onmogelijk is om grotere projecten snel en voortvarend op te pakken. Een interimmer staat los van de dagelijkse problematiek en kan doortastend en zelfstandig doorpakken. Een opdrachtgeefster gaf mij afgelopen week nog terug dat het zo goed was bevallen, dat ze vaker een interimmer wil om zo te zorgen dat belangrijke projecten op tijd worden gerealiseerd. Er is bijvoorbeeld expertise beschikbaar op het terrein van brand en product management, verpakkingen, NPD, trademarketing, marketing intelligence of binnen gebieden zoals contentmarketing en campagnemanagement.

Financiële flexibiliteit
Toen op 1 juni de terrassen om 12 uur opengingen leek het alsof we alweer in het postcoronatijdperk leven. Maar wat komt er nog op ons af? Komt er een nog een 2e ziektegolf aan en hoe zit het met die voorspelde economische recessie? Met een interimmer kan je direct inspelen op de markt, maar is er ook een noodrem als de omstandigheden veranderen. Bijvoorbeeld op het gebied van sales en communicatie is er talent beschikbaar dat direct resultaten kan opleveren voor jullie organisaties.

Gerichte inzet: interim, sparring partner en/of coach
Naast ‘volle’ interimtrajecten merken wij een toenemende vraag naar ZZP’ers die heel gericht worden ingehuurd om hun expertise toe te voegen aan een project, bijvoorbeeld voor één of enkele dagen per week. Zij vinden dat vaak zelf ook prettig omdat ze het kunnen combineren met andere opdrachten of eigen (digitale) business. We zien ook dat ze als sparring partner worden gevraagd, bijvoorbeeld om een business developmentplan te toetsen. Vaak levert enkele dagdelen inhuur al een enorme toegevoegde waarde op. Of als coach van een jong talent waar binnen de organisatie geen inhoudelijke begeleiding voor beschikbaar is. Waarbij eventueel direct inhoudelijk meegekeken kan worden.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Of je nu in een branche opereert die lijdt onder corona of in een die juist profiteert, na deze fase staan ons sowieso veranderingen te wachten waar we op kunnen anticiperen. Waar wij plezier in hebben is de juiste zelfstandige professionals matchen met jullie behoefte, waardoor ze je flink vooruit kunnen helpen. We doen je graag vrijblijvend een voorstel. Vaak is die topexpert al binnen enkele dagen aan de slag en zijn jullie klaar voor nieuwe ontwikkelingen.

12 juni 2020, Annelies Ruis

Annelies@werfselect.nl, 06-54227874

Vragen over 4 redenen om juist nu een interimmer in te schakelen?

Neem contact op met Annelies Ruis

Eigenaar / Consultant annelies@werfselect.nl
06-54227874

Geïnteresseerd?