De kracht van een flexibele schil: Soepel omgaan met veranderingen

Als manager wil je kwaliteit leveren en aan de vraag van je klanten voldoen, maar (de juiste) medewerkers vinden is anno 2024 best een uitdaging. In Nederland kiezen werkgevers daarom steeds vaker voor flexibele oplossingen in plaats van vaste contracten. Volgens recente gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS, 2023) heeft bijna 40% van de Nederlandse beroepsbevolking geen vast dienstverband: 23% werkt met een flexibel contract, 12% is zelfstandige zonder personeel (zzp’er) en 4% is zelfstandige met personeel.

In deze blog vertellen we je hoe een flexibele schil jouw team kan helpen om voorbereid te zijn op veranderingen en zo te gaan voor efficiënte groei.

Wat is een flexibele schil precies? 

Seizoensgebonden trends, lang openstaande vacatures, uitval van medewerkers, grote projecten en nieuwe vakmatige ontwikkelingen kunnen een behoorlijke uitdaging vormen voor je team. Een flexschil maakt jouw bedrijf wendbaarder, waardoor je soepel kunt meebewegen met wat er speelt.

Voordelen van een flexibele schil:

 1. Altijd de juiste bezetting in je team:
  Een flexibele schil maakt het mogelijk om flexibel om te gaan met variabele vraag en schommelingen in seizoenen. Hierdoor voorkom je overbezetting op rustige momenten en overbelasting van je team tijdens drukke momenten, waardoor je als bedrijf wendbaarder bent. Omdat de zzp’er al is ingewerkt kan deze snel capaciteit toevoegen.
 2. Aanvullen kennis:
  Het inhuren van flexibel inzetbare medewerkers voegt diverse skills en vaardigheden toe aan je team. Denk aan het inschakelen van een freelance social media marketingspecialist, SEO-expert of een expert op het gebied van AI. Deze toevoeging van specialistische kennis kan het team versterken en de algehele effectiviteit vergroten.
 3. Kwaliteit behouden en verhogen:
  Dankzij een flexibele schil kun je extra medewerkers inzetten op basis van specifieke vaardigheden, waardoor taken sneller worden opgepakt. Dit verhoogt de productiviteit en verbetert de algehele kwaliteit van de service, wat klanten zeker zullen waarderen.
 4. Lagere kosten:
  Een flexibele schil biedt de mogelijkheid om een topteam samen te stellen zonder dat iedereen in vaste dienst is. Je hebt altijd de juiste bezetting tegen relatief lage personeelskosten.
 5. Vervangen bureau:
  Je kunt zelfs een team inzetten van gespecialiseerde zzp’ers, in plaats van de inhuur van een bureau. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van specialisten op het gebied van SEO, (digitale) campagnes, CRM en marketing automation. Een regisseur op het geheel kan worden bijgeleverd. Zo bouw je een betrokken topteam met precies de kennis die jouw team nodig heeft.

Efficiënte groei met een flexibele schil

Een flexibele schil biedt de mogelijkheid om op- en af te schalen in het aantal medewerkers zonder moeite. Door op het juiste moment de juiste medewerkers in te plannen, behoud je controle over kosten, verhoog je de kwaliteit van je team en heb je altijd de juiste kennis in huis. Met een team dat bestaat uit zowel vaste als tijdelijke medewerkers, kun je opvallen in een competitieve markt.

Spreekt het idee van een flexschil je aan? WerfSelect kent de juiste mensen die zich langdurig aan jouw organisatie willen verbinden, op flexibele basis. In nauwe samenwerking zorgen we ervoor dat jouw behoefte wordt ingevuld met gekwalificeerde professionals. Op deze manier kun jij je concentreren op jouw dagelijkse bedrijfsvoering.

Even bellen over de mogelijkheden? Bel naar Annelies Ruis, 06-54227874.

Vragen over De kracht van een flexibele schil: Soepel omgaan met veranderingen?

Neem contact op met Annelies Ruis

Eigenaar / Consultant annelies@werfselect.nl
06-54227874

Geïnteresseerd?