Een CV voorspelt slechts voor 10% het succes

Uit onderzoek blijkt dat slechts 10% van het succes kan worden toegeschreven aan het CV, terwijl de overige 90% wordt beïnvloed door factoren zoals vaardigheden, werkethiek en aanpassingsvermogen. Toch speelt het CV nog altijd de hoofdrol bij de selectie van nieuwe medewerkers. Terwijl het dus slechts een bijrol verdient.

Dit kan echter resulteren in het onbedoeld mislopen van potentiële toptalenten. Het is mogelijk dat een kandidaat op papier niet de uitgebreide werkervaring heeft, maar een diepgaande betrokkenheid bij de missie van jouw bedrijf toont. Deze persoon kan door motivatie en persoonlijkheid aan snelheid winnen en een onschatbare aanwinst zijn voor jouw team.

Een CV is dus slechts voor een klein deel een voorspeller van succes. Hier zijn enkele andere factoren die kunnen bijdragen aan het succes van een medewerker:

Vaardigheden en kennis:
Buiten wat er op een CV staat, zijn de daadwerkelijke vaardigheden en kennis van een medewerker cruciaal voor hun succes. Dit omvat niet alleen technische vaardigheden, maar ook zachte vaardigheden zoals communicatie, leiderschap en probleemoplossend vermogen.

Werkethiek:
Een sterke werkethiek, inclusief een bereidheid om hard te werken, initiatief te nemen en verantwoordelijkheid te nemen voor het eigen werk, is essentieel voor succes.

Aanpassingsvermogen:
De capaciteit om zich aan te passen aan nieuwe situaties en veranderende omstandigheden is van groot belang, vooral in een snel evoluerende werkomgeving.

Relatie met collega’s en klanten:
Het vermogen om effectief te communiceren en samen te werken met anderen is essentieel voor succes in bijna elke rol.

Motivatie en toewijding:
Een hoge mate van motivatie en toewijding aan het werk en het bedrijf kan een groot verschil maken in de prestaties van een medewerker.

Groeimindset:
Een mindset die openstaat voor groei, leren en verbetering is belangrijk voor continue ontwikkeling en succes op lange termijn.

Pro-activiteit:
Het nemen van initiatief en het proactief zoeken naar manieren om bij te dragen aan het bedrijf is een teken van een succesvolle medewerker.

Gezondheid en welzijn:
Goede fysieke en mentale gezondheid zijn ook belangrijk voor het vermogen van een medewerker om goed te presteren en succesvol te zijn.

Balans tussen werk en privéleven:
Het vermogen om een gezonde balans tussen werk en privé te behouden is belangrijk voor het algemene welzijn en succes van een medewerker.

Het is dus van groot belang om voorbij het CV te kijken en te focussen op het potentieel en de persoonlijkheid van een kandidaat. Hierdoor is de kans groot dat je de perfecte match ontdekt die naadloos aansluit bij jouw organisatie.

Bij WerfSelect beschikken we over een uitgebreid netwerk van hooggekwalificeerde professionals en zijn we in staat om de ideale match voor jou te vinden. Niet alleen passend op CV maar ook op alle andere succesfactoren! Aarzel niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen via 033 422 40 22 of info@werfselect.nl.

Vragen over Een CV voorspelt slechts voor 10% het succes?

Neem contact op met Annelies Ruis

Eigenaar / Consultant annelies@werfselect.nl
06-54227874

Geïnteresseerd?