Inspirerend leiderschap: sturen op impact

Deze week vertelde een executive search kandidaat dat hij zijn teams aanstuurt op basis van impact: “De maatstaf bij alles wat mijn medewerkers doen, moet zijn of het impact heeft. Anders kunnen ze het beter laten”. Dit stimuleert zijn medewerkers steeds om groter te denken en niet te verzanden in ditjes en datjes. Inspirerend toch, zo’n heldere en betekenisvolle benchmark?

In deze overspannen arbeidsmarkt merken wij dat kandidaten van ieder ervaringsniveau zoeken naar werk met betekenis. Welke impact kan ik hebben, is een van de belangrijkste criteria bij de keuze van een nieuwe baan of opdracht. Daarbij zijn niet alleen NGO’s en innovatieve start ups aantrekkelijk. Juist ook de bedrijven die van A naar Beter onderweg zijn – in termen van gelukkiger personeel en klanten, gezonde en duurzame producten en productiewijze – zijn interessant, omdat er veel te verbeteren is. Die missie moet dan wel wel bovenaan de prioriteitenlijst staan en overal in worden doorvertaald. Tot en met het afrekenen van medewerkers op de impact die ze maken. Want dat is precies waar ze zelf ook graag hun kostbare tijd aan willen besteden.

WerfSelect werkt voor bedrijven een die een positievere impact willen maken. Wij brengen de juiste mensen aan boord om dit te realiseren. Interim of executive search. Senior (online) marketing, communicatie en sales professionals.

Vragen over Inspirerend leiderschap: sturen op impact?

Neem contact op met Annelies Ruis

Eigenaar / Consultant annelies@werfselect.nl
06-54227874

Geïnteresseerd?