PastPrecies Interview Ilse Jansen

WerfSelect viert dit jaar dat we al 20 jaar PastPrecies matches mogen verzorgen. Dit doen we voor zowel interim als vaste posities, voor prachtige opdrachtgevers en topprofessionals. Een mooie aanleiding om de mensen, waar we in al die jaren zo fijn mee hebben samengewerkt, in de spotlight te zetten.

In dit eerste interview interim-manager Ilse Jansen die via WerfSelect werkte bij JDE, Grolsch, Bolletje en op dit moment bij Omega Pharma.

 

Vertel eerst iets over jezelf

Na een aantal jaren in vaste dienst te hebben gewerkt, wilde ik meer tijd hebben om te reizen. Dit, in combinatie met mijn nieuwsgierigheid en leergierigheid, heeft ertoe geleid dat ik nu sinds 7 ½ jaar als interimmer aan het werk ben. Voor mij echt de perfecte manier om telkens een nieuwe uitdaging aan te gaan. Vooral het iedere keer ergens in de keuken mogen kijken, nieuwe mensen en culturen ontmoeten, dat is waarom ik zo graag als interimmer werk.

Natuurlijk is het iedere keer, wanneer ik ergens nieuw start, weer spannend. En kan ik denken: ”Ojee, hoe ga ik dat allemaal doen?” Maar de ervaring heeft mij geleerd dat dit overgaat. Binnen een week praat ik al over “wij”.

Mijn sterke kant zit in mijn ervaring, maar zeker ook in mijn hands-on mentaliteit, enthousiasme en flexibiliteit. In het snel kunnen schakelen, wanneer de markt daar om vraagt. In het krijgen van die gunfactor van je nieuwe collega’s. Want samen moet je de klus klaren. Je kunt het niet alleen.

Wat voor een opdrachtgever past bij jou?

Ik pas bij een bedrijf dat informeel is, waar je de mouwen opstroopt en samen de schouders ergens onder zet. Wanneer de opdracht dan ook nog eens uitdagend is, dan is afstand wat mij betreft geen belemmering. En daar is WerfSelect nu zo goed in. De mensen bij WerfSelect kennen de opdrachtgevers erg goed, zijn goed op de hoogte van de bedrijfscultuur, hoe mensen met elkaar omgaan, wat ze doen en hoe de sfeer op een afdeling is. Ik heb al vier keer een erg leuke opdracht via WerfSelect mogen invullen en ik hoop dat er nog vele mogen volgen.

 Waarom ik interimmen zo leuk vind? Omdat alles wat je aandacht geeft interessant wordt.

WerfSelect staat voor de PastPrecies match; door enerzijds de persoon achter het CV te doorgronden en anderzijds de behoefte bij een bedrijf, zodat het team beter wordt. Heb jij dat ook zo ervaren?

Ja, het begint al bij de intake. Hierbij wordt in het gesprek de tijd genomen om erachter te komen wie je bent, waar je kracht ligt en waar je allergie zit. Waar word jij nu echt blij van en waar kun je van toegevoegde waarde zijn. Het grappige is dat de opdrachten die WerfSelect mij heeft voorgesteld, op 1 na ook allemaal opdrachten zijn geworden waar ik ben gestart. Als dat geen PastPrecies match is.

Waardoor is volgens jou de match iedere keer succesvol geweest?

Tja dat is natuurlijk lastig om te zeggen, maar de basis begint met dat ze bij WerfSelect erg goed weten wat ik kan, maar nog belangrijker wie ik ben en in welke cultuur ik het meest op mijn gemak ben. Nu kennen we elkaar al 7 ½ jaar en net als in iedere relatie leer je elkaar dan steeds beter kennen.

Een ander aspect is de briefing van de opdracht. Naast het bespreken van het functieprofiel vertellen ze veel over de bedrijfscultuur, de onderlinge sfeer en over wat voor een mensen er werken, van directe collega’s tot leidinggevende. WerfSelect is sterk in het kennen van haar opdrachtgevers. Ze hebben een echt gevoel bij een bedrijf. Ik bedoel dan niet alleen de feitelijkheden, maar zeker ook de zachte kenmerken. Die combinatie zorgt ervoor dat je vol vertrouwen en zeker naar een gesprek gaat. Bijna alle keren heeft dat geresulteerd in het daadwerkelijk krijgen van de opdracht. WerfSelect rolt de rode loper voor je uit, jij moet dan als jezelf die rode loper aflopen.

Heb je nog een boodschap/opdracht/wens voor WerfSelect voor de komende jaren?

Ik wens WerfSelect toe dat ze die PastPrecies match blijft behouden. Dat ze hun kandidaten echt blijven kennen en dat ze hun opdrachtgevers zo blijven doorgronden zoals ze dat nu doen.

Vragen over PastPrecies Interview Ilse Jansen?

Neem contact op met Annelies Ruis

Eigenaar / Consultant annelies@werfselect.nl
06-54227874

Geïnteresseerd?