Terugblik kennissessies Persoonlijk leiderschap

“Inspirerend en zet aan tot nadenken. Een begin dat verlangt naar meer. Ik was verrast over hoe snel het de diepte inging, maar ervaarde dat als prettig en als meerwaarde.” (deelnemer)

We staan als WerfSelect voor het verbinden van bevlogen mensen en merken. We werken graag samen met organisaties en mensen die een positieve impact hebben op mens en maatschappij. En in deze periode waar we allemaal geconfronteerd werden met een nieuwe situatie zochten we naar een sessie die daarbij aansloot. We moesten allemaal een nieuwe balans vinden, ons opnieuw verhouden tot een sterk veranderende omgeving en hielden een kennissessie over gedrag en betekenis geven.

Kennissessies over gedrag en betekenis geven
We kwamen uit bij Norbert Koopen, een voormalige opdrachtgever van ons, die enkele jaren geleden een switch maakte van senior marketing management naar coaching. Hij is gespecialiseerd in het ontrafelen van gedrag op individueel en teamniveau en hij kwam met een twee sessies waaraan maximaal 15 mensen konden deelnemen.

Sessies die aansluiten bij deze bijzonder tijd
De eerste sessie ging over gedrag. Hoe ontstaat gedrag en hoe leer je nieuw gedrag aan? En hoe kun je dat in een veranderende omgeving als professional en leider zowel in je privé als werkende leven gebruiken? Het andere onderwerp ging over betekenis geven in je leven en je werk. Hoe vind en doe je dat? En wat kom je dan tegen? En hoe kun je dat in je werk inzetten? Mooie vragen in een tijd die je automatisch hiervoor laat nadenken. De behoefte bleek groot want de sessies waren snel uitverkocht en we planden een extra sessie.

Van zenden naar interactief, van handvatten naar ervaren
De eerste sessie over gedrag werd met veel enthousiasme ontvangen. De feedback was goed, maar de deelnemers gaven aan dat ze nog meer interactie willen. Zo werden de volgende twee sessies omgebouwd van meer een lezing met handvatten naar een interactieve workshop gericht op voelen en begrijpen.

Verrast door de snelle diepgang
De deelnemers en wij werden vervolgens verrast hoe je in zo’n korte tijd op zo’n wezenlijk niveau kunt ontmoeten. Norbert schept met zijn kennis, ervaring, bevlogenheid en kwetsbaarheid een vertrouwde en veilige omgeving waar ruimte is voor een diepe ontmoeting met jezelf en de groep. Omdat hij een lang verleden heeft in ons vak weet hij vervolgens ook een heerlijke vertaalslag te maken naar ons werkveld. Dit gaven een aantal deelnemers terug:

Wat vonden de deelnemers ervan?
“Open, helder, professioneel en ik mooi en knap vond hoe kwetsbaar hij zich opstelde. Dat heeft een positief effect op anderen en maakt anderen ook bereid zich kwetsbaar op te stellen. Hierdoor ontstaat een eerlijke setting. Heel fijn.”

“Een hele goede spreker. Helder en goede voorbeelden.”

“Zeer open, inspirerend en warm. Hij stelt zich kwetsbaar op en creëert een veilige setting. Goede (verhalen)verteller.”

“Zeer inspirerend en uitnodigend tot meer. Van abstract naar concreet en weer terug.”

“Een feest om naar te luisteren.”

“Wist goed de groep te leiden en ook persoonlijk op ieder zijn vraag in te gaan.”

“Relevant geeft inzicht in hoe teams werken en wat direct toepasbaar is.”

Binnenkort een vervolg
De deelnemers gaven aan in de feedback dat er een behoefte was naar meer van dit soort sessies. Ook wij vinden dat dit uitstekend past bij onze missie waar we graag met bevlogen mensen – kandidaten en opdrachtgevers – willen werken die een positieve impact hebben op mens en maatschappij. De komende maanden staan er nieuwe kennissessies gepland met Norbert en we zijn aan het kijken of we ook langere en diepgaandere sessies kunnen organiseren.

Voor onze opdrachtgevers
We merken steeds meer dat kleine veranderingen voor een enorme impact kunnen zorgen en dat de wereld van ingewikkeld naar complex gaat. We merken ook dat patronen zich herhalen maar niet in dezelfde vorm. De vraag die dan opkomt is hoe je daar als organisatie en leiding op anticipeert en adapteert. Want expertise en efficiëntie is dan niet meer het belangrijkste antwoord. In dergelijke situaties gaat het steeds meer om bevlogenheid, openheid en vertrouwen van je medewerkers. En juist daar hebben we als WerfSelect de afgelopen decennia op gefocust, onze expertise en ons netwerk in opgebouwd. En dit soort activiteiten sluiten naadloos aan op deze trend. Graag gaan en blijven we in gesprek – in welke vorm dan ook – om jullie daarbij te helpen.

Heb je wensen m.b.t. het vervolgprogramma? Laat het ons dan alsjeblieft weten via info@werfselect.nl of 033-4224022.

Wil je meer weten over Norbert Koopen van KoopenBakker Coaching & Training?
Website
Coachingsfilosofie
Achtergrond Norbert

Vragen over Terugblik kennissessies Persoonlijk leiderschap?

Neem contact op met Annelies Ruis

Eigenaar / Consultant annelies@werfselect.nl
06-54227874

Geïnteresseerd?