Total Talent Acquisition

We vertellen je niets nieuws als we zeggen dat de arbeidsmarkt extreem schaars is en dat dit nog jaren gaat duren. Doordat procedures lang duren of zelfs niemand kan worden gevonden, wordt een tijdelijke oplossing steeds belangrijker. Inhurende managers zien flex steeds meer als ‘laatste redmiddel’. Immers, de ‘war on talent’ heeft invloed op je concurrentiepositie. Als je te lang teert op te krappe capaciteit binnen je team is het moeilijk je medewerkers vast te houden. Daarnaast ontbeer je de capaciteit om de stappen te zetten die het verschil maken in jouw markt. Het is dus belangrijk tijdig stappen te ondernemen.

Kandidaten zijn de baas

Heel lang was de werkgever de baas: hij of zij kon uit volop kandidaten kiezen. Nu zijn de rollen omgedraaid. De werkende kiest de werkgever en contractvorm: vast of flex. Steeds meer werkenden willen de baas zijn over hun eigen werktijden en -locatie. Daar past zzp-schap goed bij. Het wordt dus tijd om flexoplossingen serieus te gaan nemen.

Total Talent Acquisition

Interim oplossingen maken steeds vaker onderdeel uit van een totaalplan voor de werving van nieuwe teamleden. Total Talent Acquisition is de samenkomst van de werving en selectie van vast en tijdelijk personeel. In ZIPconomy deelt Guido de Regt, expert op dit gebied, zijn praktische inzichten hierover.

Maak een lange termijn plan

Hij raadt aan om een lange termijnplan te gaan maken op basis van jullie strategie en targets, data over de arbeidsmarkt en kennis van je eigen medewerkers. Welke kennis en kunde gaan jullie nodig hebben, en zijn die personen te vinden op de arbeidsmarkt? Hoe kunnen jullie deze, realistisch gezien, tijdig aantrekken? Welke partners heb je hier eventueel bij nodig? Verzamel tegen welke problemen je aanloopt, je uitdagingen en praat daarover met collega’s en experts. Met een lange termijn plan en routekaart kan je tijdig beginnen met werven en zorg je ervoor dat je investering in personeel jullie verder brengt in het bereiken van jullie doelstellingen en voorkom je paniekvoetbal.

Een interimmer brengt méér 

Een interim oplossing is niet alleen een ‘drukverband’ tijdens een lange wervingsprocedure, maar kan veel meer kan brengen dan dat. De ontwikkelingen binnen het marketing-, communicatie- en salesgebied zijn zodanig snel dat veel nieuwe kennis en kunde nodig is. Een passende interimmer brengt de laatste inzichten binnen en tilt jouw team naar een hoger plan. De interimmer kan zo kwartier maken voor een goede vaste invulling. En realiseer je dat werken als zzp’er geen definitief besluit hoeft te zijn. Veel interimmers willen na verloop van tijd toch weer graag bij een team horen en met een langere scope aan doelen werken. Als iemand zich thuis voelt in jouw organisatie wil hij of zij op den duur misschien wel in vaste dienst.

 

Hoe kunnen wij je hierbij helpen?

We sparren graag met je om een afgewogen plan te kunnen maken zodat je tijdig actie kunt ondernemen.
Daarnaast kunnen we je concreet helpen met een interim oplossing die je niet alleen directe verlichting biedt maar jullie ook stappen verder brengt.
  • Binnen 48 uur een vrijblijvend voorstel
  • Met tenminste 2 passende ZZP’ers
  • Tegen een tarief dat niet hoger is dan bij rechtstreekse inhuur

 

Vragen over Total Talent Acquisition?

Neem contact op met Annelies Ruis

Eigenaar / Consultant annelies@werfselect.nl
06-54227874

Geïnteresseerd?