Versterk de regie op jouw interim loopbaan

“Even aanzetten in die eerste week en mijn uurtarief waarmaken.” Ik hoorde het laatst een interim professional zeggen. Het is een kenmerkende zin voor deze beroepsgroep.

Er is een sollicitatie en onderhandeling geweest, je bent aan boord en nu moet het gaan gebeuren in een nieuwe omgeving met nieuwe collega’s in een dikwijls uitdagende opdracht. Hoe lopen de hazen hier? Waar ligt de informele macht? Hoe krijg ik dingen voor elkaar? Hoe ga ik om met weerstand? Wat is hier de cultuur?

Ik zie nu de uitdaging die daar voor interim professionals aan is gekoppeld.

In 2020 nam ik contact op met Annelies Ruis – eigenaar van WerfSelect. Ik was een voormalig opdrachtgever van WerfSelect en in 2018 uit een marketing managementrol naar coaching en training geswitcht. Dit leidde ertoe dat ik de afgelopen jaren vele inspiratiesessies heb verzorgd. En in 2023 maakte ik een persoonlijk ontwikkelingsprogramma, speciaal voor de interim professionals van WerfSelect.

Wat me in de afgelopen jaren is opgevallen, is dat de gemiddelde interimmer vooral op de ander en het resultaat is gericht. En dat ze dat doen met een enorme flexibiliteit.

Voor de opdrachtgever is dat natuurlijk fantastisch.

Maar hoe staat het met je eigen behoeften en het managen van je eigen energie? Hoe voer je in rust en met plezier een opdracht uit die bij jou past?

Dat is vaak een grote uitdaging. Temeer omdat veel interimmers zich geen tijd gunnen om aan hun persoonlijke en zakelijke ontwikkeling te werken.

Tijdens de opdracht ben je druk bezig om te presteren. En als de opdracht is afgelopen dan is er
de stress om een nieuwe opdracht te vinden. En zo zit je op een rijdende trein waar je niet aan het
stuur zit.

Juist door af en toe even van die trein af te stappen kom je aan het stuur te zitten, ontstaat er rust, leukere opdrachten en betekenisvoller werk.

Hoe zit dat bij jou? In hoeverre doe jij wat je wilt doen? En vind je daarin rust en plezier?

Tijdens de training Next Level Interim Management besteden we hier aandacht aan. De eerste
groep is de training zo goed bevallen dat ze als intervisiegroep verder zijn gegaan. De tweede
groep is nu net over de helft en erg enthousiast.

In september starten we met een nieuwe groep. Iets voor jou?

Hier vind je alle info over de WerfSelect training Next level interim management.

Norbert Koopen

PS. Alvast een tip: ga eens zonder mobiele telefoon wandelen in de natuur. Niet snel even een uurtje. Loop langzaam en zonder doel. En stel jezelf de vraag wat je wilt doen of leren. Je zult merken dat er aantal dingen naar bovenkomen die je in de waan van de dag niet vindt. De Deense filosoof Søren Kierkegaard zegt dat de ideale loopsnelheid 4,5 kilometer per uur is. In dat tempo worden de mooiste dingen gevonden. Ik ben benieuwd wat er bij jou aan de oppervlakte verschijnt.

Vragen over Versterk de regie op jouw interim loopbaan?

Neem contact op met Annelies Ruis

Eigenaar / Consultant annelies@werfselect.nl
06-54227874

Geïnteresseerd?